Mandekogebogen

Her får du den bedste whisky i 2024

Den internationale spiritus-prisuddeling har fundet sine vindere.

Når det kommer til at finde den bedste whisky, er der ingen tvivl om, at Skotland fortsat sætter standarden for resten af verden.

Årets International Wine & Spirit Competition (IWSC) har igen understreget, at skotsk whisky står som verdens bedste.

I 2024 er der flere skotske whiskyer, som har gjort sig bemærket og modtaget de mest prestigefyldte trofæer.

Blandt 4000 forskellige former for spiritus blev der i år givet 24 trofæer til de drikke, der skiller sig ud fra mængden og rammer toppen af poppen.

Ud af de 24 kunne Skotland give 5 med sig hjem:

1. Tomatin Distillery Legacy Single Malt Scotch Whisky
Tomatin Legacy Single Malt vandt stor anerkendelse i år. Den blev rost for sine "saftige aromaer af litchi, cremet vanilje og varm kanel," der resulterer i en "fabelagtig lækker smagsprofil med en himmelsk finish præget af abrikossødme." Tomatin er kendt for at kombinere klassisk skotsk stil med en rig kompleksitet, og denne whisky er ingen undtagelse.

2. East Asia Whisky Company 35 YO Manta Ray Genesis Bunnahabhain Distillery Single Malt
Denne 35-årige perle imponerede dommerne med en "elegant og rig aroma med noter af tørret frugt, limeskal, havsalt og fine florale toner." Smagen blev beskrevet som "fløjlsagtig og fyldig med voksagtige noter og egetanniner, der fører til en finish, der varer evigt." Manta Ray er for feinschmeckere, som søger en dybde og karakter i hver dråbe.

3. Cask 88 Imperial Distillery The Bothy 25 YO Single Malt
Denne whisky blev hyldet for sin "smukke citrusduft med noter af rabarber og vanilje." På ganen møder du en kompleks smag, der blander "citrus, rabarber, kanel og chokolade," afsluttet med en let sødlig biscuittone. Denne 25-årige whisky bringer en perfekt balance mellem frugtig friskhed og krydret varme.

4. Loch Lomond Whiskies 12 YO Inchmurrin Single Malt
Loch Lomond er kendt for sin lidt jordnære stil, og deres 12-årige Inchmurrin whisky skuffede ikke. Denne whisky byder på "subtil tørverøg og en næse med hvid frugt." Smagen er domineret af en kombination af "søde solbær-citrus, blød tørv og en imponerende lang og sød finish." Perfekt for dem, der søger et strejf af røg uden at miste den frugtige sødme.

5. Diageo Johnnie Walker High Rye Blended Scotch Whisky
Johnnie Walker’s High Rye Blended Scotch Whisky har også sikret sig en topplacering med sin innovative brug af rug. Denne blanding blev rost for sine "kompleksitet af krydret rug, kombineret med klassiske skotske smagsprofiler som tørv og sødme." Dette er en nyfortolkning af klassisk skotsk blended whisky med en moderne amerikansk twist.

Skål!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce