Mandekogebogen

Highland Park har løftet sløret for deres 50 års single malt

Kun 274 flasker på verdensplan!

Highland Park er ikke bange for at eksperimentere med deres gyldne dråber - læs eksempelvis historien om den famøse pink whisky.

Mens de har lavet diverse specialkreationer på kryds og tværs, så har de stadigvæk gemt det sikre guld i kælderen - men nu er de klar til at løfte sløret for deres mest eksklusive og desuden ældste flaske nogensinde.

Med Highland Park’s nye single malt whisky er der tale om eksklusive dråber i et meget begrænset antal. 274 flasker er det blevet til; alle nummererede og oveni købet med en håndskrevet signatur af Highland Parks trofaste og erfarne Whisky Maker, Max McFarlane.

Selve whiskyen er kun blevet lagret i to (!) fade, og selve historien lyder:

I 1964 blev whiskyen lagt på to hogshead-fade for derefter at ligge urørt hen i 50 år, mens Skotland er gennemgået en rivende udvikling frem mod det land, vi kender i dag. De håndsnedkererede fade blev først fundet frem igen tilbage i 2008.

Max McFarlane, Highland Parks erfarne Whisky Maker, husker tilbage:

”At transportere to hogshead-fade af så ekstremt værdifulde dråber væk fra Orkney-øerne og til vores lager i Glasgow var ikke helt uden udfordringer. På grund af whiskyens værdi, ville det have været for risikabelt at lade de to fade rejse sammen. Så på bedste royale maner rejste de to fade hver for sig, én i september og én i oktober 2009”, siger Max McFarlane.

Efter en kort separation blev de to fade igen forenet i Glasgow – og til fadene blev der tilføjet en lille smule af den originale 50 Year Old, en 1960 Vintage (der første gang blev frigivet i 2010), før fadene blev gemt væk i yderligere otte år. 

Smagen spørger du? Well, vi har endnu ikke haft muligheden for at sende firmakortet på rundtur til Orkney-øernes gyldne dråber, men den beskrives på følgende måde: 


Smagen af Highland Park 50 Year Old er intenst fyldig og med dybe noter af modne sorte kirsebær og muscovadosukker, der baner vejen for tørrede efterårsfrugter og varm, røget eg. Et hint af cedertræ omfavner Highland Parks karakteristiske tørverøg, der munder ud i en langvarig afrunding.

Designet

Og så kommer flasken, der er en smuk ny variant designet af den skotske designer Andy Bowman, i en eksklusiv boks i eg - håndlavet af skotske mesterhåndværkere – indeholdende en poleret krystalkaraffel, der agerer det perfekte afsæt for den eksklusive single malt. Derudover hører der også en læderindbundet bog med, der giver et indblik i Highland Park 50 Year Old’s unikke tilblivelse.

Perfektion!

Pris:

100.000 kroner stykket.

ANNONCE
Highland Park har løftet sløret for deres 50 års single malt
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt