Mandekogebogen

Historisk Glendronach whiskyfad kommer på auktion for første gang nogensinde

Unik smagsoplevelse.

Et 1992 whiskyfad fra det ikoniske Glendronach-destilleri, der blev grundlagt tilbage i 1826, vil for første gang nogensinde blive sat på auktion.

Den fulde samling, bestående af 630 flasker, er nu tilgængelig for samlere og whisky-entusiaster. Den forventede pris svinger mellem €300.000 og €400.000.

Whiskyen, med navnet "The One And Only," hylder 200-året for Excise Act, der blev vedtaget i 1823 og markerede den officielle fødsel af skotsk whisky for 200 år siden.

Auktionen finder sted den 23. oktober 2023 i Neuilly-sur-Seine, Frankrig, og arrangeres af det velrenommerede auktionshus, Aguttes.

Træet fra fadet, der er blevet gennemtrængt af oloroso sherry, afslører efter langsom lagring en whisky med en dyb mahognifarve og en duft præget af noter af tørret frugt, havtorn, vilde honning og mørk chokolade-overtrukne kirsebær.

De søde aromaer af nødder, druer og krydrede noter af muskatnød og kanel tilføjer kompleksitet til denne malt, der har udviklet sig i tre årtier.

Disse aromaer fortsætter på ganen med noter af bagt æble, kirsch kirsebær og valnød. Afslutningen afslører en smuk syrlighed og tannin, afrundet af druernes noter og kirsebærrets sødme.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce