Hjemmebagte digestive-kiks
Den helt rigtige smag og sprødhed!
Digestive-kiks er en velkendt størrelse fra Storbritannien, som vi danskere har taget rigtig godt imod.
Det er lidt en slags halvsød kiks, som både indeholder det lidt syndige og det lidt sunde - den perfekte kombination!
Men vidste du godt, at det faktisk er utroligt nemt at bage selv? Jeg har eksperimenteret mig frem til den helt rigtige opskrift - opskriften, som giver dig den velkendte smag, den perfekte sprødhed og den gyldne farve.
Følg med herunder - de tager kun 40 minutter at lave!
Note: det er vigtigt, at det er natron, man bruger i opskriften - bruger man bagepulver, som har nogle andre egenskaber i den kemiske sammensætning, så bliver det ikke det samme.
Hjemmebagte digestive-kiks
Den helt rette sprødhed!
14 portioner
40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 20 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion
Ventetid: 20 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 70 gram hvedemel
- 30 gram fuldkornshvedemel
- 60 gram havregryn
- 0,2 tsk natron
- 1 spsk. flormelis
- 1 spsk. mælk/vand
- 70 gram koldt smør
- 1 knsp. fint salt
Fremgangsmåde
- Hæld hvedemel, fuldkornshvedemel, havregryn, natron og flormelis i en foodprocessor eller blender.
- Blend de tørre varer, indtil du har en lidt finere masse - havregrynene skal være mindsket i størrelse, mens fuldkornsmelet stadigvæk gerne må være groft.
- Hak det kolde smør i små tern og hæld det i de tørre ingredienser - blend det sammen, indtil det danner en smuldrende masse.
- Hæld massen ud på bordet og hæld en spiseskefuld mælk eller vand på massen og saml den hurtigt - lidt ligesom mørdej. Den må ikke være klistret.
- Læg dejen på bagepapir og læg et nyt stykke bagepapir på - rul den ud til ca. 0,5 centimeters tykkelse. Læg den bagepapiret med den udrullede dej i køleskabet i 10 minutter.
- Tag herefter dejen ud igen og udstik cirkler med en udstikker, et glas eller noget lignende - læg de små småkager på et nyt bagepapir og læg dem tilbage i køleskabet. Gentag processen med resterne og kanterne af dejen, indtil du har brugt det hele. Lad dem stå i køleskabet, mens du tænder ovnen på 180 grader.
- Når ovnen er varm, tager du kiksecirklerne ud af køleskabet og bruger en stegenål til at prikke de velkendte prikker i dejen. Smid dem i den forvarmede ovn og bag dem ca. 10-12 minutter, indtil de er let gyldne. Lad dem køle helt af.