Mandekogebogen

Hjemmelavede donuts

Den friturestegte klassiker!

Kager dyppet i 'den gyldne brønd' er bare en oplevelse i sig selv.

Og der er intet, der slår de hjemmelavede - specielt når vi snakker donuts!

Den klassiske runde kage, som man enten kan spise med sukker, eller fylde med alskens cremer.

Herunder får du en simpel grundopskrift på donut-dej - og hvordan du steger dem.

ANNONCE

Donuts

sprøde og svampede!

10 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 60 gram smør
  • 250 ml mælk
  • 120 gram rørsukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1½ tsk kardemomme
  • ½ tsk salt
  • 30 gram gær
  • 2 stk æg
  • ½ l rapsolie, til stegning

Fremgangsmåde

  1. Hæld mælk i en gryde og lun det ved svag varme - lad smørret smelte heri.
  2. Tag den af varmen - når den er kølet af til fingervarme, så skal du opløse gæret i smørmælken.
  3. I en anden skål blandes rørsukker, vaniljesukker, salt og kardemomme.
  4. Bland væsken i skålen og rør det grundigt sammen.
  5. Vend æggene i et af gangen og tilsæt herefter melet, indtil dejen ikke klistrer mere.
  6. Form det til en kugle og lad den hæve på køkkenbordet med et viskestykke over i en time.
  7. Skær stykker af dejen ud i portionsstørrelser og rul dem til aflange pølser. Saml enderne på dem, så de danner en ring.
  8. Lad ringene hæve i ca. 30 minutter.
  9. Varm rapsolien op til 175 grader og bag donut-ringene, indtil begge sider er gyldne. Sørg for at vende undervejs.
  10. Drys med flormelis, overtræk dem med glasur og krymmel, fyld dem med creme eller spis dem direkte fra den gyldne brønd!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt