Hjemmelavede donuts
Den friturestegte klassiker!
Kager dyppet i 'den gyldne brønd' er bare en oplevelse i sig selv.
Og der er intet, der slår de hjemmelavede - specielt når vi snakker donuts!
Den klassiske runde kage, som man enten kan spise med sukker, eller fylde med alskens cremer.
Herunder får du en simpel grundopskrift på donut-dej - og hvordan du steger dem.
Donuts
sprøde og svampede!
10 portioner
20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 550 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 60 gram smør
- 250 ml mælk
- 120 gram rørsukker
- 1 spsk. vaniljesukker
- 1½ tsk kardemomme
- ½ tsk salt
- 30 gram gær
- 2 stk æg
- ½ l rapsolie, til stegning
- 450 gram hvedemel
Fremgangsmåde
- Hæld mælk i en gryde og lun det ved svag varme - lad smørret smelte heri.
- Tag den af varmen - når den er kølet af til fingervarme, så skal du opløse gæret i smørmælken.
- I en anden skål blandes rørsukker, vaniljesukker, salt og kardemomme.
- Bland væsken i skålen og rør det grundigt sammen.
- Vend æggene i et af gangen og tilsæt herefter melet, indtil dejen ikke klistrer mere.
- Form det til en kugle og lad den hæve på køkkenbordet med et viskestykke over i en time. Rul herefter dejen ud til en stor firkant på ca. 0,5 centimeters tykkelse/højde.
- Skær eller udstik cirkler af dejen ud i portionsstørrelser - brug enten et glas eller en udstikker, alt efter hvilken størrelse du ønsker.
- Lad ringene hæve i ca. 30 minutter.
- Varm rapsolien op til 175 grader og bag donut-ringene 2-3 af gangen, indtil begge sider er gyldne. Sørg for at vende undervejs.
- Drys med flormelis, overtræk dem med glasur og krymmel, fyld dem med creme eller spis dem direkte fra den gyldne brønd!