Mandekogebogen

Hjemmelavet gin i 2,5 kilometers højde er et kæmpehit

Feriedestinationen Val Gardena i Italien er ikke bange for at tage kærligheden til gin til nye højder.

I Norden er vi ellevilde med gin, og på feriedestinationen Val Gardena i Italien er man ikke bange for at tage kærligheden til gin til nye højder. For de passionerede gin-elskere er det ikke nok at drikke gin fra det nærmeste supermarked. Det kan den lokale restaurant-ejer Markus Prinoth, der producerer sin egen gin langt oppe på bjerget Seceda i det nordlige Italien, i høj grad mærke.

På feriedestinationen Val Gardena i det nordlige Italien, som i 2009 blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste, oplever en lokal beboer stor succes med sin hjemmelavede gin. Siden 2003 har Markus Prinoth været ejer af restauranten Sofie, der er placeret langt oppe på bjerget Seceda i Dolomitterne.

Markus’ passion for bjergene, madlavning og vin har vist sig at have en stor betydning for Val Gardena, da hans restaurant i dag er et af de mest populære spots i området. Hans gin serveres med tørrede enebær og smager ekstra godt efter et par timer på Val Gardenas 500 kilometers skipister om vinteren eller efter en cykeltur på de populære e-bikes om sommeren.

”Vi forsøger at bruge vores råvarer forsigtigt og forsøger at ændre dem så lidt som muligt for at opretholde deres egen, autentiske smag. Grundet den stigende efterspørgsel valgte vi at udvide hytten i 2017 for at have mere plads til vores gæster og det voksende udvalg af vine. Jeg fik muligheden for at realisere min drøm om en vinkælder, hvor jeg nu regelmæssigt tilbyder vinsmagninger. I øjeblikket har kælderen mere end 500 forskellige vine, herunder Brunello-vine og champagner”, siger Markus Prinoth, og tilføjer, at 2011 var året han fik idéen til at brænde gin, selvom han ikke havde erfaring på området.

”Jeg havde ikke nogen ide om, hvordan man brænder gin, så jeg tog fat i min ven, Alberto Franchi, der siden 2000 har kørt det meget succesfulde destilleri her i Dolomitterne kaldet Villa Laviosa”, siger han.

Det resulterede i, at han i 2015 kunne præsentere ’Gin 8025’ på markedet, som siden har konkurreret med de store internationale gins. Gin 8025 består udelukkende af urter, der vokser i over to kilometers højde i Alperne.

Fakta
    Gin’en hedder 8025, fordi den bliver lavet i 8025 fods højde – ca. 2,5 kilometer
    Et glas gin og tonic inkl. kanapéer koster 11 euro – ca. 82 kroner
    Man kan købe en flaske med hjem for 39 euro – ca. 290 kr
    I 2003 overtog Markus og hans kone restauranten fra sine forældre, og navnet på restauranten stammer fra hans mor, der hedder Sofie
    Restauranten blev bygget som en hytte for 50 år siden af Markus’ forældre, som brugte hytten med familien i sommermånederne, men med tiden begyndte at forvalte og bestyre hytten som en restaurant
    Besøg restaurant Sofies hjemmeside og læs mere her
    Besøg Val Gardenas hjemmeside her
    Om vinteren er Val Gardena primært kendt som en ski destination, der blandt andet inkluderer den ikoniske Sellaronda-rute, som udgør 40 ud af de i alt 500 kilometer pister.
    Om sommeren er Val Gardena primært kendt som en oplagt destination for den aktive og familievenlige ferie. Her er der mulighed for at tage en tur på en e-bike, (bjerg)klatring, ridning, løb, vandring og meget mere.

ANNONCE
Hjemmelavet gin i 2,5 kilometers højde er et kæmpehit
Del

Seneste nyt