Mandekogebogen

Hjemmelavet iste med hvide ferskner og citronmelisse

Læskende sommerdrik i hedebølgen!

Hedebølgen ser ikke ud til at forsvinde lige foreløbig, så den voldsomme varme i Danmark kræver også noget koldt at styrke sig på. 

Der findes utallige variationer af iste - alt fra kemikalieholdige drikke, der aldrig har set et enkelt blad fra naturen, til nogle eksotiske og velsmagende brygge på kvalitetste. 

Jeg har i denne omgang lavet en nem og velsmagende iste baseret på hvide fersker og citronmelisse - som faktisk smager godt både med og uden sukker!

Den simple opskrift er overskuelig og nem at bikse sammen på en varm sommerdag - men skulle du have en urtehave fyldt med smagfulde krydderier, så eksperimenter endelig videre!

Ved at bruge hvide ferskner, som i forvejen er meget søde og aromatiske, er den krævende sukkermængde ret minimal - uden at gå på kompromis med den læskende smag.

Nu hvor det er fredag, så kunne man jo også med rette også give den et skvæt mørk rom til de varme aftentimer.

Se med i opskriften herunder og nyd sommerens bedste tørstslukker!

ANNONCE

Hjemmelavet iste med hvide ferskner og citronmelisse

Årets sommerdrik!

4 portioner 15 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 ml vand
  • 2 stk tebreve, earl grey
  • 3 stk hvid fersken
  • 1 spsk. rørsukker, kan undlades
  • 1 håndfuld citronmelisse
  • 2 stk citron, økologisk

Fremgangsmåde

  1. Bring dit vand i kog, og lad det stå i 30 sekunder. Hæld det nu over dine tebreve og lad det trække i 6-8 minutter. Stil det efterfølgende på køl og lad det blive helt koldt.
  2. Fjern i mellemtiden kernen fra dine ferskner og skær dem i små tern. Hæld dem i en gryde og tilsæt 1 tsk. citronsaft. Lad dem koge møre og lav dem efterfølgende til pure med en stavblender. Smag den til.
  3. På dette trin skal du vurdere, om du vil have sukker i eller ej - den enkelte spiseskefuld sukker giver lidt ekstra kant til parfumen fra frugten, men kan sagtens undlades. Tilsæt sukkeret, hvis du ønsker, og lad det opløse.
  4. Stil pureen på køl sammen med teen.
  5. Når alt er afkølet, lægger du 5-6 blade citronmelisse i hvert glas samt 2 spiseskefulde af fersken-pureen. Mos det grundigt sammen i samme princip, som når man laver mojitos.
  6. Læg et par skiver citron i glasset samt ekstra blade citronmelisse, top med isterninger og afslut med den afkølede te. Rør grundigt rundt.
  7. Sidste trin: Nyd den. God sommer, folkens!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt