Hjemmelavet lakridsis
Intens lakridssmag med en cremet konsistens.
Hjemmelavet is er en fantastisk ting.
Og hvis man har en forkærlighed for lakrids, så sidder denne kreation lige i øjet! Se med herunder og få den bedste opskrift på en god, klassisk lakrids-is!
Lakridsis
Cremet og lækker!
6 portioner
1 time, 50 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 40 minutter
Ingredienser
- 50 gram sukker
- 3 spsk. lakridsrodspulver
- 2 spsk. lakridssirup, saltet
- 4 dl sødmælk
- 1 dl piskefløde
- 4 stk æggeblomme
Fremgangsmåde
- Pisk æggeblommer og sukker sammen til en hvid og luftig masse.
- Varm mælk og fløde op i en gryde. Tag gryden af, når væsken når kogepunktet kogepunktet. Hæld forsigtigt væsken over i de piskede æg i en tynd stråle, mens du rører rundt.
- Vend nu hele den samlede masse tilbage i gryden igen og varm forsigtigt op. Brug gerne et termometer for at undgå, at massen skiller. Temperaturen må maksimalt blive 85 grader - den mest optimale konsistens opnås mellem 80-85 grader, hvor massen begynder at tykne en smule. Det er selve legeringsprocessen, som gør, at tingene 'hænger' mere sammen og bliver cremet.
- Afkøl væsken en smule og sæt den på en ismaskine. Skal du bruge den samme dag, så bør du sætte den i fryseren en times tid for at sætte sig - det er ikke så fordelagtigt at servere direkte fra ismaskinen, da konsistensen er cremet men meget tæt på smeltegrænsen.