Mandekogebogen

Hjemmelavet lakridsis

Intens lakridssmag med en cremet konsistens.

Hjemmelavet is er en fantastisk ting.

Og hvis man har en forkærlighed for lakrids, så sidder denne kreation lige i øjet! Se med herunder og få den bedste opskrift på en god, klassisk lakrids-is!

Lakridsis

Cremet og lækker!

6 portioner 50 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 50 gram sukker
  • 3 spsk. lakridsrodspulver
  • 2 spsk. lakridssirup, saltet
  • 4 dl sødmælk
  • 1 dl piskefløde
  • 4 stk æggeblomme

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggeblommer og sukker sammen til en hvid og luftig masse.
  2. Varm mælk og fløde op i en gryde. Tag gryden af, når væsken når kogepunktet kogepunktet. Hæld forsigtigt væsken over i de piskede æg i en tynd stråle, mens du rører rundt.
  3. Vend nu hele den samlede masse tilbage i gryden igen og varm forsigtigt op. Brug gerne et termometer for at undgå, at massen skiller. Temperaturen må maksimalt blive 85 grader - den mest optimale konsistens opnås mellem 80-85 grader, hvor massen begynder at tykne en smule. Det er selve legeringsprocessen, som gør, at tingene 'hænger' mere sammen og bliver cremet.
  4. Afkøl væsken en smule og sæt den på en ismaskine. Skal du bruge den samme dag, så bør du sætte den i fryseren en times tid for at sætte sig - det er ikke så fordelagtigt at servere direkte fra ismaskinen, da konsistensen er cremet men meget tæt på smeltegrænsen.
Del

Seneste nyt