Mandekogebogen

Hjemmelavet modellervoks

Spar tid og penge på hjemmelavet krea!

At lave sin egen modellervoks derhjemme er en sjov og økonomisk måde at engagere sig i kreative projekter på. Modellervoks er en fantastisk materialevalg for både børn og voksne, da det er let at arbejde med og giver uendelige muligheder for at skabe alt fra små skulpturer til detaljerede kunstværker.

Købt modellervoks kan være dyrt og indeholde tilsætningsstoffer, der måske ikke er ideelle for alle. Ved at lave din egen kan du ikke kun spare penge, men også have fuld kontrol over ingredienserne, hvilket gør det til en mere naturlig og tilpasset løsning.

Hjemmelavet modelervoks er desuden utroligt nemt at lave, og du kan hurtigt tilpasse farver og konsistens til dine behov. Processen kræver kun nogle få grundlæggende ingredienser, som du sikkert allerede har i dit køkken. Denne opskrift er ideel til en regnvejrsdag, når du leder efter en sjov aktivitet for børnene, eller hvis du blot ønsker at udforske din kreative side.

Med den rette opskrift kan du fremstille en modellervoks, der er blød og smidig, hvilket gør den nem at forme og arbejde med.

Desuden kan du opbevare din hjemmelavede modellervoks i lufttætte beholdere, så den holder sig frisk i flere uger.

Er du klar til at kaste dig ud i det kreative eventyr? 

ANNONCE
Hjemmelavet modellervoks

Ingredienser:

  • 2,4 dl mel
  • 1,2 dl salt
  • 1,2 dl vand
  • 1 spsk. olie (ca. 1/2 dl)
  • Madfarve (valgfrit)

Fremgangsmåde:

  1. Bland de tørre ingredienser: Start med at blande melet og saltet i en stor skål. Rør grundigt, så de to ingredienser bliver jævnt fordelt.

  2. Tilsæt væsken: Lav en fordybning i midten af de tørre ingredienser, og tilsæt vand og olie. Hvis du ønsker at farve din modelervoks, kan du tilsætte et par dråber madfarve på dette trin.

  3. Ælt dejen: Brug en ske til at blande ingredienserne sammen, indtil en klæbrig dej formes. Overfør dejen til en ren arbejdsflade, og begynd at ælte den med hænderne. Ælt indtil dejen er glat og smidig. Hvis dejen er for tør, kan du tilsætte lidt mere vand; hvis den er for våd, tilsæt lidt mere mel.

  4. Opbevaring: Når modelervoksen er klar, kan du opbevare den i en lufttæt beholder for at forhindre, at den tørrer ud. Den kan holde sig frisk i op til 2-3 uger, afhængigt af opbevaringsforholdene.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce