Hjemmelavet myslibar
Myslibar med blot 4 ingredienser.
Myslibarer eller müsli-bar er rendyrket barndomsminder, hvor man lige får en lækker hapser med mysli med på madpakke i skolen, eller når man var på udflugt.
Og de fås stadig i mange størrelser - både sunde myslibarer og usunde myslibarer - og hvad man har lyst til, er jo en smagssag.
Jeg har eksperimenteret lidt med at lave en hjemmelavet myslibar - en rigtig grund-opskrift, som du kan freestyle ud fra med de ting, du nu har en dine skabe.
Det er en herlig 'tøm køkkenskabet'-ret, hvis du har lidt ekstra frø, gryn og nødder i huset.
Og så tager det under 20 minutter at kreere!
Min opskrift på myslibar er meget simpelt - du skal kun bruge 4 ingredienser.
Og de fire ingredienser skal mængdemæssigt være ens - så kan det vist ikke blive nemmere!
Og de fire kategorier, hvori du kan justere, alt efter, hvad du har i køkkenet, er:
Nødder - hvad enten du er til hasselnødder, valnødder, cashewnødder, mandler, jordnødder, peanuts.
Gryn og flager - Eksempelvis havregryn, grovvalsede havegryn, hirseflager, byggryn.
Frø og kerner - rester fra rugbrødsbagning? Eksempelvis solsikkekerner, græskarkerner, sesamfrø, hørfrø.
Sirup - her kan du vælge den sukkerfri variant, hvis du ønsker - eksempelvis med fibersirup - og ellers kører klassisk med lys- og mørk sirup eller honning.
Med disse ingredienser i spil, så er du garanteret en lækker og 'skræddersyet' myslibar.
Der er dog intet i vejen for at freestyle yderligere - med grundbasen på plads kan du eksempelvis tilføje følgende:
50 g mørk chokolade
og/eller
50 g tørret frugt (banan, abrikoser, figner, dadler etc.)
og/eller
Cornflakes eller poppede ris (for ekstra sprødhed)
Se opskriften herunder:
Hjemmelavet myslibar
Nem og lækker!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ingredienser
- 70 gram gryn eller flager (havregryn, hirseflager etc.)
- 70 gram nødder (valnødder, hasselnødder, mandler, cashew etc.)
- 70 gram frø og kerner (solsikke, græskar, sesam, etc.)
- 70 gram sirup eller honning (sukkerfri fibersirup, glukosesirup, lys sirup etc.)
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen på 150 grader. Tøm skabene for frø og kerner! Det er en ret simpel 1:1 opskrift, hvor du kan blande lidt forskelligt sammen - bland alle tørre ingredienser sammen i en skål.
- Tilsæt nu din sirup og rør grundigt rundt - det er ret klistret, men med lidt tålmodighed, får du det hele inkorporeret og forvandlet til en grødet masse.
- Fordel blandingen i en firkantet form med bagepapir - jeg brugte en form i størrelsen 15x25cm, hvilket giver mig ca. 6-7 barer.
- Glat blandingen grundigt ud i formen - brug eventuelt lidt bagepapir ligesom når man laver knækbrød, hvor du lægger bagepapiret på toppen og klemmer det på plads i formen - på den måde klistrer massen ikke fast.
- Bag dem i ovnen i ca 12-15 minutter, så overfladen er let gylden og lad det køle helt af, før du med en skarp kniv skærer dem ud i barer.