Mandekogebogen

Hjemmelavet myslibar

Myslibar med blot 4 ingredienser.

Myslibarer eller müsli-bar er rendyrket barndomsminder, hvor man lige får en lækker hapser med mysli med på madpakke i skolen, eller når man var på udflugt.

Og de fås stadig i mange størrelser - både sunde myslibarer og usunde myslibarer - og hvad man har lyst til, er jo en smagssag.

Jeg har eksperimenteret lidt med at lave en hjemmelavet myslibar - en rigtig grund-opskrift, som du kan freestyle ud fra med de ting, du nu har en dine skabe.

Det er en herlig 'tøm køkkenskabet'-ret, hvis du har lidt ekstra frø, gryn og nødder i huset.

Og så tager det under 20 minutter at kreere!

Min opskrift på myslibar er meget simpelt - du skal kun bruge 4 ingredienser.

Og de fire ingredienser skal mængdemæssigt være ens - så kan det vist ikke blive nemmere!

Og de fire kategorier, hvori du kan justere, alt efter, hvad du har i køkkenet, er:

Nødder - hvad enten du er til hasselnødder, valnødder, cashewnødder, mandler, jordnødder, peanuts.

Gryn og flager - Eksempelvis havregryn, grovvalsede havegryn, hirseflager, byggryn.

Frø og kerner - rester fra rugbrødsbagning? Eksempelvis solsikkekerner, græskarkerner, sesamfrø, hørfrø.

Sirup - her kan du vælge den sukkerfri variant, hvis du ønsker - eksempelvis med fibersirup - og ellers kører klassisk med lys- og mørk sirup eller honning. 

Med disse ingredienser i spil, så er du garanteret en lækker og 'skræddersyet' myslibar. 

Der er dog intet i vejen for at freestyle yderligere - med grundbasen på plads kan du eksempelvis tilføje følgende:

50 g mørk chokolade

og/eller

50 g tørret frugt (banan, abrikoser, figner, dadler etc.)

og/eller

Cornflakes eller poppede ris (for ekstra sprødhed) 

Se opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Hjemmelavet myslibar

Nem og lækker!

6 portioner 17 minutter
Forberedelse: 2 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 70 gram gryn eller flager (havregryn, hirseflager etc.)
  • 70 gram nødder (valnødder, hasselnødder, mandler, cashew etc.)
  • 70 gram frø og kerner (solsikke, græskar, sesam, etc.)
  • 70 gram sirup eller honning (sukkerfri fibersirup, glukosesirup, lys sirup etc.)

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 150 grader. Tøm skabene for frø og kerner! Det er en ret simpel 1:1 opskrift, hvor du kan blande lidt forskelligt sammen - bland alle tørre ingredienser sammen i en skål.
  2. Tilsæt nu din sirup og rør grundigt rundt - det er ret klistret, men med lidt tålmodighed, får du det hele inkorporeret og forvandlet til en grødet masse.
  3. Fordel blandingen i en firkantet form med bagepapir - jeg brugte en form i størrelsen 15x25cm, hvilket giver mig ca. 6-7 barer.
  4. Glat blandingen grundigt ud i formen - brug eventuelt lidt bagepapir ligesom når man laver knækbrød, hvor du lægger bagepapiret på toppen og klemmer det på plads i formen - på den måde klistrer massen ikke fast.
  5. Bag dem i ovnen i ca 12-15 minutter, så overfladen er let gylden og lad det køle helt af, før du med en skarp kniv skærer dem ud i barer.
Del

Seneste nyt

Annonce