Mandekogebogen

Hjemmelavet peanutbutter

Utroligt nem og simpel opskrift på peanutbutter!

Hvis du er typen, der elsker peanutbutter, så skal du gøre dig selv den tjeneste at prøve at lave det helt selv!

Jeg kan med garanti sige, at det er nemmere, end du tror.

Det kræver basalt set kun EN ingrediens - nemlig usaltede jordnødder. 

Og lidt tålmodighed!

Jeg brugte posen med ca. 425 g koldristede jordnødder i skaller fra Earth Control - det svarer ca. til ét glas peanutbutter!

Men hvis du ikke lige har tålmodighed til at pille dem manuelt, så fås der usaltede peanuts i diverse helsebutikker. 

Når man går i gang med at blende sine nødder i en foodprocessor eller blender, så virker det først som om, at det ikke giver mening - "hvordan skal det blive til 'jordnøddesmør?"

Men bliv endelig ved - efter 6-8 minutter har du den lækreste, cremede peanutbutter.

Jeg er vild med den naturlige smag bare fra nødderne -  men du kan altid tilsmage lidt med salt og eventuelt sukker, alt efter hvilken variant du er vant til - og hvis du er til den lidt mere flydende konsistens, så skader det ikke med en spiseskefuld peanut/rapsolie.

Men i bund og grund - så er jordnødder og lidt tålmodighed vejen frem!

"Kan man bruge saltede peanuts?" Svaret er ja. Forskellen ligger dog i, at smagen bliver væsentlig anderledes, og det 'sunde' forsvinder lidt fra konceptet. Men det smager godt!

Se med herunder.

TIP: Du kan riste nødderne let i ovnen eller på en middelvarm pande, hvis du vil have lidt ekstra spark på smagen! Det er en god idé, hvis du vælger de uristede, usaltede og pillede peanuts, man får i en pose.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Peanutbutter

Cremet og nemt!

1 portion 8 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 8 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 250 gram jordnødder, usaltede

Fremgangsmåde

  1. De usaltede jordnødder kommes i en foodprocessor. Tænd for den på laveste hastighed.
  2. Hold øje med skålen - i starten smuldrer nødderne blot i små stykker. Det begynder at sidde i klumper og stop blendingen af og til for at skrabe nøddemassen ned fra siderne.
  3. Efter 3-5 minutter begynder nødderne at udskille sine olier, som gør, at konsistensen begynder at blive blank og cremet og mere sammenhængende.
  4. Efter 6-8 minutter har friktionsvarmen fra knivbladene medvirket til olieudtrækningen og konsistensen - og så er der peanutbutter!
  5. Den kan holde sig minimum et par uger i køkkenskabet - og endnu længere, hvis du opbevarer den i køleskabet.
Del

Seneste nyt

Annonce