Mandekogebogen

Hjemmelavet rasp

Perfekt til panering!

Rasp er en ting, vi danskere er vilde med - måske ikke raspen i sig selv, men den magi den kan skabe, når man bruger den til panering.

Vi panerer alt fra fiskefileter, wienerschnitzel, sild, flæsk og grøntsager. Et sprødt lag stegt i smør. Så synger englene!

Og rasp er egentlig en ting, som er ret nem at lave selv - men også utrolig nem at købe i butikkerne.

Rasp findes i forskellige varianter, og de mest kendte former for rasp er almindelig brød-rasp og panko-rasp - hvor panko-rasp er 'revet' frem for blendet, hvorved man får større flager og mere skorpe.

Jeg synes dog, at købeversionerne af den almindelige slags i supermarkederne er helt skæve på konsistens og smag - så jeg plejer at bruge min fars gamle trick med at blende tvebakker til panering.

Det giver en fin krumme med god smag til mange formål.

Men hvis det skal være rigtig lækkert? Så laver man den fra bunden af daggammelt brød.

Hvis du kender til til at bage brød og diverse kreationer i hjemmet, så er det ikke altid, at man får spist op, eller der er nogen, der kæmper om at få endeskiverne.

Disse skiver kan forvandles til lækker, hjemmelavet rasp - og hvis man eksempelvis bruger rester af et surdejsbrød? Så får du lige pludselig en panering, der smager af noget!

Teknikken til hjemmelavet rasp er meget nem og enkel - du skal blot brække det halvtørre brød i stykker og smide det i en blender eller foodprocessor.

Her skal den så males til nogenlunde den konsistens og krumme-størrelse, du ønsker - du kan selv vælge, hvordan din rasp skal være - man hakker den nogenlunde fint i en foodprocessor, hvorefter man så tørrer dem i ovnen.

Her kan du så efter tørring og afkøling vælge at give det en tur mere i foodprocessor eller blender, så du får en helt fin rasp.

Så simpelt er det!

Og så kan raspen, så længe du sørger for at afkøle den helt, inden du hælder den i opbevaringsglas, holde sig op til et par måneder i køkkenskabet.

Smart måde at opgradere din wienerschnitzel på, samtidig med at du forlænger 'levetiden' på dit brød.

Fang opskriften på hjemmelavet rasp herunder:

ANNONCE
Brød smides i foodprocessor eller blender. - Hjemmelavet rasp Brød smides i foodprocessor eller blender.
Blendes til den krumme-størrelse, du ønsker (Kan blendes igen efter tørring for finere konsistens) - Hjemmelavet rasp Blendes til den krumme-størrelse, du ønsker (Kan blendes igen efter tørring for finere konsistens)
Afbages i ovnen og tørres. - Hjemmelavet rasp Afbages i ovnen og tørres.
Klar til brug! Og kan efterfølgende males til finere konsistens.  - Hjemmelavet rasp Klar til brug! Og kan efterfølgende males til finere konsistens.
Udskriv opskriften

Hjemmelavet rasp: luksus-panering

Forvandl tørt brød til paneringsmagi!

10 portioner 42 minutter
Forberedelse: 2 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram daggammelt franskbrød/surdejsbrød

Fremgangsmåde

  1. Bræk dit brød i mindre stykker, så din foodprocessor eller blendere nemmere kan få fat. Hæld det hele op i blenderen/foodprocessoren.
  2. Blend det til den konsistens og krumme-størrelse du ønsker - det kan godt være svært at få alle stykkerne blendet fint, så længe brødet stadig er frisk. Så derfor kan du blende igen senere.
  3. Forvarm ovnen til 100 grader og fordel krummerne på en bageplade med bagepapir - bag den i ca. 40 minutter, hvor du halvvejs lige roder rundt i krummerne med en spatel.
  4. Lad den nu køle helt af - nu kan du så vælge at blende dem en tur mere, så du får en endnu finere krumme, eller blot hælde det i en lufttæt beholder.
Del

Seneste nyt

Annonce