Mandekogebogen

Hollandaisesauce

En sikker vinder til mange kogte retter!

Opskriften på en god hollandaise-sauce minder meget om bearnaise-sauce, men hollandaise er bare en smule mere alsidig og kan bruge til alt fra Eggs Benedict, nye asparges eller dampet fisk.

Se med herunder og få den klassiske opskrift på hollandaise:

Hollandaisesauce

Klassisk og lækkert!

4 portioner 30 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. vand
  • 3 stk æggeblomme
  • 150 gram smør, smeltet
  • 1 tsk citronsaft
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Klar smørret ved at smelte det og lade bundfaldet falde til bunden. Skil smørret fra bundfaldet og lad det blive stuetempereret.
  2. Bland eddiken sammen med vandet og tilsæt peberet og lidt salt.
  3. Pisk æggeblommerne i væsken i en gryde. Sæt efterfølgende gryden over et vandbad.
  4. Her skal æggeblandingen simre og piskes konstant, indtil den har en tykkere og luftig konsistens.
  5. Pisk den klarede smør i æggemassen lidt af gangen, indtil du får en lækker, cremet masse, som er lidt tyndere end mayo.
  6. Smag saucen til med citronsaft, salt og peber.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt