Mandekogebogen

Honningristet granola

Pift din morgenmad op med denne luksus-mysli!

Hvis man går og pusler lidt med forskellige morgenmadsvariationer, så går man aldrig galt i byen med en mysli - den kan komme på alt fra skyr, havregryn og endda spises for sig selv!

Men så er der også granola - og hvor ligger forskellen?

Flere har sagt til mig "Jamen granola - er det ikke bare et fancy ord for mysli?"

Og nej, der er én vigtig forskel.

Forskellen mellem granola og mysli ligger i det faktum, at mysli ofte er 'rå' - ment på den måde, at den består af gryn, kerner, frø og frugter, som serveres, som de er. Granola derimod er ristet i en sødende væske - eksempelvis honning. 

Den sunde udgave er selvfølgelig mysli - men granola giver lige et ekstra pift på smagen!

Herunder får den en nem og lækker opskrift på granola, som kan holde sig i flere uger. 

ANNONCE

Hjemmelavet granola

Opgrader din musli!

10 portioner 25 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 850 kcal pr. portion

Ingredienser

  • ½ dl sesamfrø
  • 140 gram honning
  • 1½ dl mandler
  • 1½ dl hasselnødder
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl solsikkekerner
  • 1½ dl hørfrø
  • ½ dl ahornsirup

Fremgangsmåde

  1. Bland alle de tørre ingredienser sammen. Varm derefter honningen op i en tykbundet gryde, indtil den er let flydende. Tilsæt ahornsiruppen og efterfølgende mysliblandingen. Rør det hele grundigt rundt, så alle de tørre ingredienser bliver vendt i honningmassen.
  2. Spred herefter massen ud på en bageplade og bag det i ovnen ved 150 grader i ca. 20 minutter. Når granolaen er kølet af, bliver den helt sprød.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt