Mandekogebogen

Hvidvinsdampet torsk på rodfrugter

Opskrift på torsk med gode råvarer, få ingredienser.

Torsk er en utrolig nem og lækker fisk at arbejde med - i hver opskrift! Den har en lækker konsistens, suger masser af smag og er nem at tilberede.

Herunder får du en klassisk grundopskrift på hvidvinsdampet torsk på en bund af rodfrugter - en herlig ret, der kan spises året rundt!

Du kan også bruge opskriften til at andre fisk - såsom mørksej, lange, kuller eller lignende - grundbasen giver blot en god dampet smag og lækre, sauterede grønsager. 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Hvidvinsdampet torsk

simpelt og godt!

4 portioner 30 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 750 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 750 gram fersk torskefilet
  • 1 stk citron, økologisk
  • 700 gram rodfrugter
  • 300 ml hvidvin
  • 50 gram smør

Fremgangsmåde

  1. Skræl rodfrugter – gerne gulerødder, kartofler, knoldselleri og persillerødder – og skær dem ud i små tern. Sautér ternene i få minutter på en brandvarm pande med olie og hæld dem efterfølgende i en gryde eller stegeso.
  2. Hæld en halv flaske god hvidvin ned til grøntsagerne og bring dem i kog. Skru efterfølgende ned og lad dem simre i 10 minutter med låg.
  3. Derefter drysses salt og peber på torskefileterne, som efterfølgende fordeles på toppen af rodfrugterne. Skiver af økologisk citron lægges på fileterne sammen med klatter af smør, og torsken dampes, indtil kødet er fast, glasklart i midten og går let fra hinanden i ’lameller’. Mærk eventuelt med en stegenål, som du stikker i torsken og mærker på læben - den skal lige have fået temperatur.
Del

Seneste nyt

ANNONCE