Indbagt mørbrad med svampe og persille
En gammel klassiker med sprød skorpe og saftigt fyld!
Comfort food for alle pengene får du i denne opskrift på indbagt mørbrad!
Den er klassisk, består af en del led, men er med lidt tålmodighed ret nem at håndtere. Den er spækket med velsmag, giver mad til mange mennesker og giver et lækkert bid af sprødt og saftigt!
Se opskriften herunder:
Indbagt mørbrad
Klassisk comfort food!
6 portioner
1 time, 20 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 time
Ca. 850 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 time
Ingredienser
- 1 stk svinemørbrad
- 400 gram svinefars
- 2 stk æg
- 2 tsk salt
- 1 tsk muskatnød, revet
- 2 fed hvidløg
- 2 stk løg
- 1 dl piskefløde
- 250 gram champignon
- 200 gram smør
- 1 håndfuld persille
- 260 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ½ dl mælk
Fremgangsmåde
- Blandt mel, 1 tsk salt, bagepulver, 150 g smør og mælk sammen til dejen. Saml dejen som en mørdej med få æltninger, indtil du har sammenhængende dej. Lad det stå i køleskabet, mens du forbereder resten.
- Tænd ovnen på 200 grader. Rør fars, 10 g mel, piskefløde, 1 æg, 1 løg, hvidløg, 1 tsk. salt og krydderier sammen til fyldet. Skær champignonerne i kvarte og bland i dejen.
- Puds mørbraden fri for sener, så du får et rent stykke kød. Hak persillen groft og riv det andet løg på et rivejern.
- Skær halvvejs ind i mørbraden uden at flække den. Åben den op og krydr den med lidt salt og peber placer persillen og løgmosen i åbningen og luk den med stegenåle eller husholdningssnor.
- Find en pande frem og smelt resten af smørret. Når smørret er brust godt af, brunes mørbraden grundigt på alle sider. Fjern snoren eller kødnålene og lad den hvile på en rist, mens du forbereder dejen.
- Rul dejen forsigtigt ud til en stor plade på et stykke bagepapir. Læg halvdelen af farsen i midten og placer mørbraden på. Slut af med resten af farsen og luk siderne op omkring, så enderne af dejen mødes midt på farsen.
- Pisk det andet æg og pensl dejen grundigt. Bag mørbraden i ovnen ca. 50-60 minutter ved 200 grader, indtil dejen er sprød og gylden. Lad den sætte sig i nogle minutter, før du bruger en brødkniv til at få nogle fine strukturstykker på tallerkenen.