Mandekogebogen

Italiensk bedstemor understreger: Drop bagning eller stegning - sådan skal du tilberede din spaghetti med kødboller

Hvordan laver du dine kødboller?

Hvis der er nogen, vi lytter til, når vi snakker god mad - så er det italienske bedstemødre. De har styr på sagerne!

Simple retter, stor velsmag - og selvom det varierer fra region til region og familie til familie, så går man aldrig galt i byen med at spørge en ældre italiensk husmor!

Især hvis vi snakker spaghetti med kødboller - hvordan tilbereder du dine?

Mange vælger enten at stege eller bage dem på forhånd, så de får stegeskorpe og 'stegt' smag. Men det er no no i følge denne bedstemor!

Hvis du er åben for at prøve en ny metode, har vi lige opdaget en lidt "kontroversiel" teknik til at lave smagfulde og møre kødboller.

Ifølge en italiensk bedstemor, bør du ikke bage eller stege dine kødboller. I stedet bør du placere dem rå direkte i den simrende sauce.

Antoinette fra Antoinette’s Italian Kitchen forklarer, at hemmeligheden bag hendes kendte kødboller er at tilsætte dem til saucen, mens de stadig er rå. Hun bemærker, at når kødboller bliver stegt, bliver de hårde – næsten som en burgerbøf. Og når de bages, bliver de også hårde, og smagen forbliver i bageformen eller på bagepladen.

Ved at lade dem simre i saucen i halvanden time, vil smagen fra saucen trænge ind i kødbollerne, og smagen fra kødbollerne vil tilføre saucen en ekstra dimension. Resultatet er meget møre kødboller.

Denne metode stammer fra Napoli, Italien, og blev introduceret til Antoinette af hendes far. Nu er det den eneste måde, hendes familie har lavet sauce og kødboller på i de sidste 50 år.

Hvad siger folket - skal du prøve?

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce