Mandekogebogen

Italienske Mutti går i krig mod pesticider og belønner initiativrige tomatavlere

Ny mærkat markerer en mere bæredygtig retning.

Italienske Mutti er gået all-in på at bekæmpe sprøjtning af tomater, og belønner nu deres leverandører med vilde incimenter for at i en retning med pesticidfrie tomater. 

Selvom det foregående år har budt på en af de mest udfordrende tomatsæsoner nogensinde med vandmangel og krigskonsekvenser med energiprisstigninger - så har Mutti sørget for at belønne det høje engagement hos deres 800 forskellige landbrugsfamilier i Italien.

Belønningen kommer i form af et incitamentprogram, som i år for første overstiger 7 millioner euro (520 millioner kroner). Over 5 millioner af det samlede beløb bliver uddelt ved en årlig gylden tomatceremoni til de bedste landmænd, som har formået at udmærke sig indenfor en række kvalitetspunkter.  Det resterende beløb gives til de avlere, som står for Muttis allerbedste tomater i 'kundekartoteket'.

Direktør hos Mutti forklarer:

"Vores engagement i forsyningskæden gælder ikke kun et enkelt år. Det er et langsigtet projekt, der sigter mod at få tomater af den højeste kvalitet vha. stabile, langvarige partnerskaber, der kan forblive stabile selv i de sværeste tider, såsom 2022. Dette er den eneste måde, vi kender: Vi vælger hinanden for at skabe varig og stadigt voksende værdi sammen. Dette års incitamenter er blot et eksempel på vores tilgang, nemlig at belønne evnen til at arbejde som et team", siger Francesco Mutti, administrerende direktør for Mutti SpA.

Det er al sammen en del af en forbruger-efterspørgsmål på gennemsigtighed i branchen, hvor Mutti har i efteråret 2022 lanceret deres nye nul-pesticidrest-mærkning - i første omgang finder du det nye mærkat på passata-produkter, men målsætningen skriver, at Mutti vil have mærket på alle deres produkter inden 2025.

Kig efter nedenstående mærkat, når du handler dine Mutti-produkter:

ANNONCE
Italienske Mutti går i krig mod pesticider og belønner initiativrige tomatavlere
Del

Seneste nyt

Annonce