Mandekogebogen

Jamaicansk Jerk Chicken

Velkrydret og spicy kylling!

Det jamaicanske og caribbiske køkken er spækket med velsmag og mange krydderier - og bestemt ikke for sarte sjæle i forhold til chilistyrken!

En klassisk måde at lave mad på i det jamaicanske køkken er 'Jerk'-tilberedning.

Det dækker over kød og grøntsager, som enten steges med en dryrub eller en 'våd' paste med Jerk-krydderier.

Det indebærer blandt andet allehånde og chili - opskriften i sin autentiske form er oftest med Scotch Bonnet-chilipeber, så der står ild og flammer ud af munden på dig! Men hvis du ikke er til så stærk mad, så kan du nøjes med en almindelig rød chili eller springe denne over. 

Denne opskrift er spækket med smag og saftighed - det kræver en god håndfuld krydderier, men opskriften er så uhyre simpel.

Man skal blot forvandle alle marinade-ingredienserne til en paste, hvorefter den hældes over kyllingen som marineres inden stegning.

Nemt, enkelt billigt og hurtigt.

Derudover bliver Jerk-madlavning også krydret med krydderier, vi danskere ofte bruger til julebag - blandt andet muskatnød og kanel.

Men sammen med syren fra limesaft og styrken fra chilien? Så får man en på smagsoplevelsen!

Fang min udgave af jamaicansk Jerk Chicken herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Jamaicansk Jerk Chicken

Spicy og aromatisk!

2 portioner 4 timer, 55 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 4 timer
Tilberedning: 50 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 8 stk kyllingelår (underlår)
  • 3 stk forårsløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stk chili (stærkhedsgraden kan du selv justere, eller undlade den)
  • 10 gram ingefær
  • 2 spsk. brun farin
  • 1 dl soyasauce
  • 1 dl citron- eller limesaft
  • 2 tsk timian (tørret eller frisk)
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk allehånde, stødt
  • 1 tsk kanel, stødt
  • 1 tsk muskatnød, revet
  • 1 tsk fint salt

Fremgangsmåde

  1. Opskriften er egentlig meget simpel - alle ingredienserne på nær kyllingen skal blendes sammen i en blender, med en stavblender eller i en foodprocessor. Konsistensen skal være lidt ligesom en paste, som du kan smøre omkring kyllingelårene. Sørg for at alle grøntsagerne er grundigt blendet sammen, så smagene kan fordele sig.
  2. Hæld dine kyllingelår i en frysepose, hvorefter du hælder marinaden over. Kyllingen må gerne minimum marinere i 4 timer - men også op til et døgn.
  3. Efter marineringen forvarmes ovnen til 200 grader. Kyllingelårene tages op af marinaden og lægges i et ildfast fad - smør resterende marinade på toppen af kyllingelårene, så de bliver ekstra svøbt i pasten. Steg dem i ovnen i ca. 50 minutter - giv dem gerne lidt varmluft eller grill til sidst, så pasten karamelliserer en smule.
Del

Seneste nyt

ANNONCE