Mandekogebogen

Jordbærsorbet

Sæsonvenlig sorbetopskrift på danske jordbær!

De danske jordbær er en gudespise til sommer, men hvis du skulle have et par bakker tilovers eller haven spækket med mere, end du kan spise dig fra?

Så afprøv min opskrift på jordbærsorbet!

Jeg har tidligere eksperimenteret med jordbæris lavet på fløde, men denne opskrift er lidt mere frisk, luftig og sommervenlig.

Det er en utrolig simpel opskrift - foruden en bakke danske jordbær skal du kun bruge 3 ingredienser.

Og det kan også lykkes uden ismaskine - se med herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Jordbærsorbet

Cremet og sommerfrisk!

4 portioner 1 time, 35 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 750 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 300 gram jordbær
  • 2 dl sukker
  • 1½ dl glukosesirup
  • 2 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Skær de friske jordbær i kvarte og stil dem klar - du kan også bruge frosne jordbær. Her skal du blot lade dem tø helt op inden brug, og si den optøede væske væk, inden de bruges.
  2. Start med at blande sukker, glukosesirup og vand sammen i en gryde.
  3. Kog blandingen op ved middelvarme, indtil sukker er opløst og væsken småbobler.
  4. Tilsæt jordbærrene i gryden og lad det småsimre i ca. 10 minutter, hvis du vil have smagen af jordbærgrød/syltetøj - ellers skal du blot lade sukkerlagen køle af og blende de friske jordbær ind i massen.
  5. Hvis du varmer jordbærrene, så tag gryden af varmen og blend den grundigt i et minuts tid med stavblender (eller almindelig blender).
  6. Si væsken 1-2 gange for at fjerne jordbærkernerne (gælder både for friske og dem, som blev kogt med i lagen). Lad nu væsken køle helt af - gerne 1 time i køleskab.
  7. Når massen er helt køleskabskold, hældes den på ismaskine, indtil den har sat sig - læg den på frost i en time og herefter er den klar til servering!
  8. Ingen ismaskine? Hæld væsken i en frostbeholder og stil den i fryseren - rør i massen hvert 20. minut, indtil den har sat sig helt. Det afhjælper dannelsen af iskrystaller. Du kan desuden også piske en æggehvide i den færdige blanding inden indfrysning - det kan medvirke en bedre luftighed.
Del

Seneste nyt

Annonce