Mandekogebogen

Karaage: Japansk fried chicken

Nem og hurtig kylling!

Der findes mange forskellige måder at lave fried chicken eller friturestegt kylling på.

Den mest klassiske er den famøse Kentucky Fried Chicken, hvor man marinerer kyllingen i en krydret kernemælk og panerer det i mel.

Denne gang har jeg kastet mig over den japanske teknik kaldet Karaage - japansk fried chicken.

Her marinerer man kylling i en marinade af soya, ingefær, hvidløg og eddike, som så til sidst inden stegning røres til en tapetklister med enten mel eller kartoffelmel.

Det gør, at den får den lækreste panering, som holder på saftigheden - sprødheden? Den får man til sidst ved at vende til i majsstivelse.

På den måde får du rigtig meget panering, saftighed og en ekstra sprød kant.

En nem og hurtig måde at lave fried chicken på, som kan laves som små snacks til at dyppe i dip eller på toppen af nykogte ris med lidt sauce til.

Fang opskriften og teknikken herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Karaage: Japansk fried chicken

Sprød og saftig kylling!

2 portioner 25 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 10 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 200 gram kyllingebryst
  • 2 spsk. soyasauce
  • 1 spsk. riseddike (e. almindelig eddike)
  • 1 tsk hvidløg, revet
  • 1 tsk ingefær, revet
  • 1 tsk sukker
  • 4 spsk. hvedemel/kartoffelmel
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 4 dl fritureolie/solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingen i små mundrette bidder og hæld i en skål - tilføj soya, eddike, revet hvidløg, sukker og revet ingefær. Lad det marinere i 10-15 minutter.
  2. Varm olien op til ca. 160-170 grader i en lille gryde. Bland hvedemel/kartoffelmel i i kyllingemarinaden, så du får en tyk tapetklister.
  3. Når olien er varm, vender du hvert enkelt stykke kylling i lidt majsstivelse, så det dækker - friter dem i 5-6 af gangen, indtil de er gyldne og sprøde. Lad dem afdryppe på køkkenrulle. Servér gerne på toppen af nykogte ris eller som dyppelse til chili-sauce eller lignende.
Del

Seneste nyt

ANNONCE