Mandekogebogen

Kartoffel-fuglereder aka. spiselig tallerken til sovs

Skal der være sovs, så lad der være sovs!

Vi danskere elsker sovs og kartofler - og gaffel-venlig sovs har altid været en favorit. Du ved, den tykkelse på sovsen, så den rigtig hænger ved kartoflerne!

Men hvis du skal prøve en opgradering, der både kan rumme gaffelsovs og den lidt mere tyndere sauce?

Så prøv mine kartoffel-fuglereder!

I gamle dage kunne man få kartoffelfuglereder i form af skåle af revet kartoffel - men nu er tiden kommet til luksusudgaven!

Et vanvittigt kærlighedsbarn mellem en kartoffel-sidedish og en vandbakkelses-tarteletskål. 

Den er nem, hurtig og enkelt at lave - du får den sprøde overflade, cremede kartoffelmidte og desuden et tilbehør, som bliver en sovseskål i sig selv.

Ikke et øje tørt.

Tjek opskriften ud herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Kartoffel-fuglereder

aka. spiselig sovseskål!

4 portioner 1 time, 2 minutter
Forberedelse: 12 minutter
Ventetid: 10 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 450 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 200 gram kartofler
 • 1½ dl vand
 • 80 gram smør
 • 100 gram hvedemel
 • 2 stk æg
 • ½ tsk fint salt
 • ½ tsk revet muskatnød (eller andet krydderi)

Fremgangsmåde

 1. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern - kog dem i 12 minutter, indtil de er møre. Hæld vandet fra og mos dem grundigt til en lind mos. Tilføj salt og muskatnød (eller evt. chili eller lignende).
 2. Hæld vand og smør i en gryde og bring det i kog - når vandet bobler, røres melet i med en grydeske. Rør grundigt rundt, indtil dejen samler sig og til sidst slipper kanterne efter et par minutter. Stil gryden til afkøling i 10 minutter.
 3. Rør nu et æg i dejen et af gangen, indtil du har en sammenhængende dej - rør kartoffelmosen sammen med dejen og hæld det på en sprøjtepose.
 4. Forvarm ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade. Sprøjt 4 cirkler på pladen med en diameter på ca. 8-10 cm - sprøjt nu en 'mur' 2-3 rundt på toppen langs yderkanten på cirklen, så du får højde på. Først en cirkel rundt, så en cirkel på toppen af denne og eventuelt endnu en cirkel, alt efter ønsket højde.
 5. Bag dem i den forvarmede ovn i ca. 40-45 minutter. Sluk ovnen og lad lågen stå på klem de første 10 minutter efter afbagning for at minimere, at reden falder sammen.
Del

Seneste nyt

Annonce