Kartoffel-snegle
Kartoffelpizza som en pizzasnegl!
Pizzasnegle er altid et hit i børnefamilien, til snacksulten og en hurtig aftensmad - men du skal prøve at lave kartoffel-snegle!
Det er i al sin enkelthed en snegl, der svøber sig om tynde skiver af kartoffel og ost - selve dejen er blevet 'infuseret' med rosmarin.
Det er praktisk talt en kartoffelpizza som en pizzasnegl.
Genial nem lille snack til madpakken, den lille sult eller en hurtig hapser på en travl hverdag.
Fang opskriften på kartoffelsnegle herunder:
Kartoffel-snegle
Kartoffelpizza som pizzasnegl!
10 portioner
1 time, 55 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 1 time, 30 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion
Ventetid: 1 time, 30 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ingredienser
- 200 ml sødmælk
- 25 gram gær
- 350 gram hvedemel
- 1 tsk fint salt
- 1 tsk rosmarin, tørret
- 1 stk bagekartoffel
- 100 gram mozzarella
Fremgangsmåde
- Opløs gær i mælken - tilsæt hvedemel, salt og rosmarin og ælt det i 4-5 minutter på en røremaskine, indtil du har en sammenhængende dej.
- Skrab dejen ud på et meldrysset bord og form den til en kugle. Lad den hæve ved stuetemperatur i 1 time.
- Rul herefter dejen ud til en firkant på 50x50 cm - skræl din bagekartoffel og skær den på det tyndeste niveau på et mandolinjern. Drys et lille lag mel på dem, så de klistrer bedre fast til dejen. Fordel dem i et jævnt lag på halvdelen af dejen og drys et gavmildt lag mozzarella over samt lidt salt og friskkværnet peber (eventuelt mere rosmarin!).
- Fold den anden halvdel indover og rul den lidt sammen med en kagerulle. Skær dem ud i 3-4 cm tykke strimler og rul dem sammen som en pizzasnegl. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 190 grader varmluft og afbag dem i ca. 15 minutter, indtil de er gyldne og lækre.