Mandekogebogen

Katsudon

Paneret svinekotelet med ris og æg!

Katsudon er en lækker, japansk opskrift på et måltid med paneret svinekotelet, æg og ris.

Simpelt, lækkert og så kan det laves på 15 minutter.

Katsudon er i al sin enkelthed blot en panko-paneret svinekotelet, som serveres ovenpå hvide ris efter at have fået lidt ekstra varme sammen med løg og en bouillon-blanding. 

Navnet Katsudon er en sammensmeltning af tonkatsu (paneret svinekotelet/schnitzel) og donburi (keramikskål).

Så en skålfuld sprød gris med ris!

Det er nemt, enkelt og lækkert - perfekt til en travl hverdag, hvor man lige skal have hurtig styr på sin aftensmad.

Fang opskriften på min udgave af katsudon herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Katsudon

Nem japansk klassiker!

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

Fyld
  • 2 stk svinekotelet/schnitzel
  • 1 tsk salt + peber
  • 2 tsk citronsaft/eddike/mirin
  • 3 stk æg
  • 2 stk forårsløg
  • 1 stk løg
  • 1 dl bouillon (dashi eller grøntsags)
  • 2 spsk. soyasauce
  • 1 tsk rørsukker

Panering
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1½ dl panko-rasp
  • 1 stk æg

Tilbehør
  • 2 dl ris

Fremgangsmåde

  1. Sæt dine ris til kogning, det tager ca. 15 minutter - og så passer det med, at resten er klar, når risene er færdige.
  2. Varm en pande op med en god sjat olie. Imens banker du dine koteletter eller schnitzler flade med en kødhammer - drys lidt salt og peber på begge sider og drys hvedemelet på som et lille tyndt lag.
  3. Pisk et æg sammen i en dyb tallerken og hæld din panko på i en anden - dyp koteletterne i ægget og derefter i panko-raspen. Når olien er varm, lægges dit kød på panden og steges i 5-6 minutter, indtil de er sprøde og gyldne. Vend et par gange.
  4. Mens kødet steger, snitter du dit løg fint og stiller klar - du kan også nå at snitte dine forårsløg, som du skal blande sammen i en skål med de 3 æg. Pisk det sammen og tilsæt lidt salt og peber.
  5. Når kødet er stegt, lægges det på en tallerken - kasser olien i panden og stil den tilbage på komfuret. Hæld din bouillon, eddike/citronsaft/mirin på panden sammen med soya og sukker - lad det bruse op og komme i kog. Tilsæt herefter de snittede almindelige løg og lad dem stege et par minutter.
  6. Skær nu dit kød i strimler og læg strimlerne ovenpå løgene på panden - hæld æggemassen over hvert stykke kød, så det ryger ned i mellem sprækkerne og rundt om kødet. Læg låg eller stanniol over panden og lad det stege ved svag varme i nogle minutter, indtil ægget har sat sig.
  7. Fordel risen i to skåle og læg 'ægge-koteletterne' på toppen - top eventuelt af med lidt ekstra forårsløg.
Del

Seneste nyt