Mandekogebogen

Klassisk franskbrød

Hvidt, luftigt og syndigt!

Klassisk franskbrød? Er der noget bedre? Herunder får du den bedste (og nemmeste opskrift) på et klassisk, hvidt franskbrød!

Der er meget debat omkring gluten i øjeblikket, og hvis du hører til den uheldige gruppe af mennesker, som er intolerant overfor netop dette, så skal du nok ikke læse videre i opskriften.

Denne opskrift kan nok defineres lidt som et gluten-monster.

Og det trænger man bare til en gang i mellem! Gerne med tandsmør!

Og når man først kaster sig over det famøse 'hvide' brød - så skal den også sidde lige i skabet.

Denne opskrift herunder er mit take på det klassiske franskbrød - den er utrolig nem at arbejde med, giver et vanvittig luftigt brød og så tager det overraskende kort tid!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Franskbrød

Klassisk, hvidt og lækkert!

10 portioner 2 timer
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram hvedemel
  • 20 gram gær
  • 2 dl mælk
  • 2 dl vand
  • 1½ tsk salt
  • 30 gram smør
  • 1 stk æg, til pensling

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret ved lav varme i en gryde.
  2. Bland mælk og vand sammen og opløs gær og salt heri.
  3. Tilsæt den smeltede smør.
  4. Tilsæt herefter al melet og kør den på en køkkenmaskine med dejkrog i ca. 10-12 minutter. Dejen skal virke elastisk, slippe skålen og være ret blank i overfladen. Alt efter meltype og 'temperament' kan dejen have brug for lidt mere mel - hvis den virker meget våd efter 6-7 minutter, så tilføj lidt ekstra mel, indtil dejen begynder at samle sig til en ensformig dej, der kryber sig om krogen.
  5. Drys meget lidt mel ud på bordet, hvor du vender dejen forsigtigt ud - bare lige så den ikke klistrer fast til bordpladen. Det handler om at få så lidt ekstra mel ind i blandingen på dette tidspunkt.
  6. Smør en bageform (jeg brugte en rugbrødsform) med smør.
  7. Drys lidt mel på dine fingre og grib dejen - spænd den et par gange under sig selv, mens melet på dine hænder stadig sørger for, at den ikke klistrer.
  8. Læg den spændte, aflange dej ned i formen. Du kan eventuelt tage en dejskraber og skubbe siderne lidt ned, så den forbliver spændt op.
  9. Lad den hæve med et fugtigt viskestykke over sig i en time.
  10. Nu skulle den gerne være hævet til dobbelt størrelse, og ovnen tændes på 210 grader.
  11. Pisk ægget sammen i en skål. Rids et snit langs midten af dejen og pensl siderne omkring snittet grundigt med ægget for at få en blank overflade.
  12. Bag brødet i den 210 graders forvarmet ovn i ca. 40 minutter.
Del

Seneste nyt

Annonce