Kokos-karameller
Kokosmælk i stedet for fløde giver nye smagsmuligheder!
Karameller er en fantastisk spise - hvad enten vi snakker hårde, drøje karameller eller fløjlsbløde, smeltende karameller.
Jeg er stor fan af flødekarameller - og det er faktisk overraskende nemt at lave selv.
Denne gang er jeg gået i en lidt anden retning i forsøg på at lave min version af karameller med kokos.
Og her har jeg eksperimenteret med at udskifte fløden med kokosmælk - og det fungerer super godt!
Foruden en dybere og mere karamelliseret kokossmag, så får den også en ekstra, fløjlsblød konsistens, som smelter på tungen.
Disse blev toppet med kokosmel - og jeg prøvede også at røre kokosmel i et par stykker, inden den satte sig. Det giver ekstra bid og kokossmag!
Fang opskriften herunder på hjemmelavede karameller med kokos:
Kokos-karameller: Karameller med kokosmælk
20 portioner
22 minutter
Forberedelse: 2 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ingredienser
- 200 ml kokosmælk, dåse
- 50 gram smør
- 120 gram sukker
- 110 gram lys sirup
- 1 knsp. fint salt
- ½ dl kokosmel, til pynt
Fremgangsmåde
- Start med at forberede et fad eller form, hvor dine karameller skal køle af i - gerne eksempelvis en firkantet form på 15x20 cm eller noget, hvor karamellerne kan få lidt højde på. Læg bagepapir i og drys eventuelt med kokosmel i bunden.
- Bland alle ingredienserne sammen i en gryde eller pande. Tænd for blusset på middelvarme, så den langsomt varmer op, mens du rører massen sammen.
- Når massen bobler, kan du holde temperaturen på middelhøj, så den koger under omrøring - rør hyppigt, mens du med et sukkertermometer holder øje med temperaturen. Den skal op på ca. 120-125 for at være bløde karameller.
- Skru ned, hvis det bobler for voldsomt og hold øje under omrøring - når den rammer ca. 120-125 grader, så tager du gryden/panden af varmen og hælder den i formen. Drys kokosmel på toppen - hvis du vil have 'bid' i dine karameller, kan du nu røre kokosmel ud i massen, mens den er flydende. Stil den til afkøling, og når den er tempereret, sætter du den i køleskabet i 2-3 timer.
- Når den er afkølet, kan du tage den ud og skære karameller med en skarp kniv - opbevar dem i køleskabet, så de holder formen og ikke bliver klistret. Og sørg for at have dem i en beholder, hvor de ikke ligger under tryk eller rører for meget ved hinanden - så klistrer de ikke sammen.