Mandekogebogen

Kokos-karameller

Kokosmælk i stedet for fløde giver nye smagsmuligheder!

Karameller er en fantastisk spise - hvad enten vi snakker hårde, drøje karameller eller fløjlsbløde, smeltende karameller.

Jeg er stor fan af flødekarameller - og det er faktisk overraskende nemt at lave selv.

Denne gang er jeg gået i en lidt anden retning i forsøg på at lave min version af karameller med kokos.

Og her har jeg eksperimenteret med at udskifte fløden med kokosmælk - og det fungerer super godt!

Foruden en dybere og mere karamelliseret kokossmag, så får den også en ekstra, fløjlsblød konsistens, som smelter på tungen.

Disse blev toppet med kokosmel - og jeg prøvede også at røre kokosmel i et par stykker, inden den satte sig. Det giver ekstra bid og kokossmag!

Fang opskriften herunder på hjemmelavede karameller med kokos:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Kokos-karameller: Karameller med kokosmælk

20 portioner 22 minutter
Forberedelse: 2 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 200 ml kokosmælk, dåse
 • 50 gram smør
 • 120 gram sukker
 • 110 gram lys sirup
 • 1 knsp. fint salt
 • ½ dl kokosmel, til pynt

Fremgangsmåde

 1. Start med at forberede et fad eller form, hvor dine karameller skal køle af i - gerne eksempelvis en firkantet form på 15x20 cm eller noget, hvor karamellerne kan få lidt højde på. Læg bagepapir i og drys eventuelt med kokosmel i bunden.
 2. Bland alle ingredienserne sammen i en gryde eller pande. Tænd for blusset på middelvarme, så den langsomt varmer op, mens du rører massen sammen.
 3. Når massen bobler, kan du holde temperaturen på middelhøj, så den koger under omrøring - rør hyppigt, mens du med et sukkertermometer holder øje med temperaturen. Den skal op på ca. 120-125 for at være bløde karameller.
 4. Skru ned, hvis det bobler for voldsomt og hold øje under omrøring - når den rammer ca. 120-125 grader, så tager du gryden/panden af varmen og hælder den i formen. Drys kokosmel på toppen - hvis du vil have 'bid' i dine karameller, kan du nu røre kokosmel ud i massen, mens den er flydende. Stil den til afkøling, og når den er tempereret, sætter du den i køleskabet i 2-3 timer.
 5. Når den er afkølet, kan du tage den ud og skære karameller med en skarp kniv - opbevar dem i køleskabet, så de holder formen og ikke bliver klistret. Og sørg for at have dem i en beholder, hvor de ikke ligger under tryk eller rører for meget ved hinanden - så klistrer de ikke sammen.
Del

Seneste nyt

ANNONCE