Mandekogebogen

Kokosmakroner

Klassisk nemt bagværk til kaffen!

Kokosmakroner er små, søde kager lavet primært af revet kokosnød, sukker og æggehvider. De er kendt for deres karakteristiske smag af kokos og deres bløde, seje konsistens. Kokosmakroner er populære som småkager og bagværk og er et særligt hit i julen i mange lande.

Det præcise oprindelsessted for kokosmakroner er lidt uklart, men de har været en del af det europæiske konditorhåndværk i flere århundreder. Mange tror, at kokosmakroner stammer fra Holland eller Belgien, da de oprindeligt blev lavet som en særlig påskegodbid i disse lande. Traditionen spredte sig dog hurtigt til andre europæiske lande, herunder Tyskland, Frankrig og England.

Kokosmakroner blev især populære i Skandinavien, hvor de blev et fast indslag på julebagningen. I dag er de en klassiker i julen og nydes ikke kun i Skandinavien, men også i mange andre dele af verden. Opskrifterne på kokosmakroner varierer, men de grundlæggende ingredienser er altid revet kokosnød, sukker og æggehvider.

Nogle opskrifter inkluderer også smagsstoffer som vanilje eller citronskal for at tilføje ekstra aroma. Dejen formes normalt til små toppe eller kugler og bages i ovnen, indtil de er gyldne og sprøde på ydersiden, men stadig bløde og seje indeni. Kokosmakroner er blevet populære ikke kun på grund af deres lækre smag, men også fordi de er relativt nemme at lave og kræver få ingredienser.

De er desuden naturligvis glutenfri, hvilket gør dem velegnede til mennesker med glutenintolerance eller cøliaki. I dag kan kokosmakroner findes i mange forskellige variationer, herunder chokoladeovertrukne eller fyldt med syltetøj eller chokoladecreme.

Uanset variationen er kokosmakroner en populær del af bagværkstraditioner rundt om i verden og bliver nydt af mange som en lækker sød godbid.

Fang opskriften på hjemmelavede kokosmakroner herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Kokosmakroner

Nemme kokos-kager!

25 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 200 gram kokosmel
  • 2 dl flormelis
  • 4 stk æggehvide

Fremgangsmåde

  1. Bland alle ingredienser til makronerne sammen en skål og pisk det luftigt og lækkert med en elspisker.
  2. Sæt dejen på bagepapir i små toppe ved hjælp af to teskeer eller med en sprøjtepose med tyl.
  3. Bag makronerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 12 minutter, indtil de er lysebrune. Lad makronerne afkøle inden servering.
Del

Seneste nyt

Annonce