Mandekogebogen

Krukkekøkkenhaven: Ny havebog lærer dig alt om selvforsyning på sparsom plads

Krukkegrøntsager og selvforsyning uanset størrelsen på din have!

Man kan ikke sige Claus Dalby uden at tænke på have, blomster og grønne fingre - og mens han i sine to seneste bøger har dedikeret sine skriverier til vægttabsmetoder og grøn mad, så har han på sit seneste projekt kastet sig over Krukkekøkkenhaven.

ANNONCE
Krukkekøkkenhaven: Ny havebog lærer dig alt om selvforsyning på sparsom plads

Den grønne bog under navnet Krukkekøkkenhaven går i krig med alle de lækre måder, man kan dyrke selvforsyning på sparsom plads.

Dalby har i mange år været kendt som havekspert på blomster og planter, og selvom han har en meget stor og frodig have, så har der i mange år ikke været meget plads til de planter, man bruger i selvforsyningen.

Krukkehaven er en herlig ting, som både er en dekorativ måde at style sin have på, men samtidig også en taktisk måde at udnytte sin haveplads på - uanset om du har en stor gård eller bor inde midt i Indre København.

En stor del af bogen er dedikeret til det, man kalder ‘urban gardening’, og beskriver de steder, hvor man dyrker grøntsager på sparsom plads - det kan eksempelvis være en terasse på 4. sal på Østerbro eller måske en lille mini-have ved et rækkehus.

Som Dalby selv nævner i sin bog, så er ordet ‘Krukkekøkkenhave’ endnu ikke en del af den danske ordbog, selvom det efterhånden er en kultur i selvforsynings-regi, som virkelig er blomstret op i de seneste år.

Og denne nye bog er skarp, omfattende og let at anvende, så den kommer uden tvivl ret hurtig til at være en grundbogsklassiker til dig, der både er begynder og ekspert i selvforsyningsøjemed - den fungerer lidt som et dejligt overskueligt register, hvor man lige kan slå sin grøntsag op sæson efter sæson og give de små frø og planter den bedste start på sæsonen. 

ANNONCE

Man kan virkelig læse, at det er en person, som kender sit fag - foruden en udførlig gennemgang og trin-for-trin-beskrivelse af, hvad man gør fra frø til endeligt produkt, så har Dalby endda også lige tid og overskud til at lade tankerne vandre i form af en masse små, fine anekdoter og sidehistorier klemt ind hist og her.

En skøn tilføjelse til bogen er netop kapitlet dedikeret til urban gardening - her har Dalby samlet en række eksempler og billeder på, hvordan man med opfindsomhed og snilde kan skabe grøn magi i alle afkroge og alle steder i landet.

Selve bogen er indekseret i en masse overskuelige og let-læselige kapitler, hvor man enten kan starte fra begyndelsen og få alle detaljer omkring såning, spiring, jordtyper, så-tidspunkter, beholdere, vanding og meget mere - eller man kan hoppe direkte til eksempelvis asparges eller squash for at læse dedikeret om netop denne grøntsag.

Bogen har hele spektret og sørger for, at du kan få haven - uanset størrelse - til at bugne med lækre, smagfulde afgrøder hele sæsonen!

Hvad enten du er begynder eller allerede har grønne fingre, så er Krukkekøkkenhaven er fornøjelse at fordybe sig i - og den er landet i butikkerne fra marts 2021.

Du kan fange et eksemplar af bogen lige her.

ANNONCE
Del

Seneste nyt