Mandekogebogen

Kun 8 flasker i Danmark: The Glenrothes lancerer unik 42-årig single malt

The Glenrothes er ude med noget af en eksklusiv sag på whiskyfronten.

Til dig der måske ikke kender så meget til Speyside-destilleriet The Glenrothes, så ligger det i byen Rothes, hvor de skaber whisky efter helt gamle traditioner fra 1879. De henter lokalt vand fra fem forskellige kilder til destilleriets unikke og særligt langsomme destilliationsproces. Deres ikoniske single malt bliver lagret på sherrykrydrede egetræsfade fra det sydlige Spanien. 

Og nu er destilleriet på trappen med en limiteret sag, som går under navnet The 42.

Som navnet indikerer, snakker vi en 42 år gammel unik single malt.

Det er en limiteret single malt, som kun udgives i 1134 flasker - hvoraf 8 eksemplarer bliver solgt i Danmark. Det er den første af sin årgang, som nu bliver lanceret på markedet. 

Den er inspireret af det naturlige farvespil og karakter, som omgiver destilleriet i det skotske højland. Selve whiskyen er en fusion af nøje udvalgte single malt-fade, som har modnet i over fire årtier på The Glenrothes Estate. 

Aromaerne er solmodne abrikoser, korianderfrø, brændte mandler og orange-skal, mens smagen rammer honningkage, vanilje og appelsinolie. 

 ”Denne 42 år gamle whisky er indbegrebet af The Glenrothes-destilleriets karakteristiske whiskyfremstilling og håndværk. De fire fade har taget denne single malt med på en modningsrejse gennem mere end fire årtier og forfinet den originale, delikate og frugtige smag, som the 42 indeholder. Dels videnskab, dels alkymi og en lille smule magi, har resulteret i en smuk, elegant whisky, der virkelig lader den lyse og levende karakter af The Glenrothes, manifestere sig.”, fortæller Master Whisky Maker Laura Rampling.

Prisen ligger på 55.000 kroner. 

ANNONCE
Foto: The Glenrothes - Kun 8 flasker i Danmark: The Glenrothes lancerer unik 42-årig single malt Foto: The Glenrothes
Del

Seneste nyt

Annonce