Mandekogebogen

Kung Pao Beef

Nem hurtig og lækker asiatisk hverdagsaftensmad.

Kung Pao Beef er en fantastisk nem og lækker opskrift fra det kinesiske køkken, som kan laves på nærmest 10 minutter - det sniger sig nok på 5 minutter, når man lige skal skære grøntsagerne.

Det er en alternativ udgave af den ikoniske Kung Pao Chicken, som de fleste uden tvivl kender fra takeaway-menukortet på flere kinesiske restauranter verden over, og dette er den mindre spicy udgave med tyndskåret oksekød.

Selve Kung Pao-opskrifterne stammer fra Sichuan-provinsen i Kina og er siden da blevet fortolket på mange forskellige måder - og den er desuden en velkendt mærkeret i det amerikansk-kinesiske køkken.

Den autentiske opskrift er vanvittig stærk, så denne er lidt mere justerbar i forhold til, hvis du ikke er til de helt brændende retter.

Jeg har designet opskriften sådan, at du selv kan justere, hvor stærkt det skal være.

Det er en nem og billig stirfry opskrift, som også kan mikses af andre grøntsager eller hvad du lige har på hånden. 

Nemt, lækkert og uimodståelig aftensmad med tyndskåret oksekød, peberfrugt, løg, forårsløg og peanuts svøbt i en cremet, spicy sauce.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Kung Pao Beef

Spicy nem stirfry!

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

Stirfry
  • 250 gram ribeye (frossen)
  • ½ dl peanuts/jordnødder
  • 2 stk løg
  • 4 stk forårsløg
  • 2 stk peberfrugt
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk ingefær, revet
  • 1 spsk. majsstivelse

Kung Pao-sauce
  • 2 spsk. sriracha (eller din favorit-chilisauce)
  • 3 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. eddike (gerne fransk æblecidereddike)
  • 1 spsk. sukker
  • 1½ spsk. hoisin-sauce, kan undlades
  • 1 dl vand eller grøntsagsbouillon
  • 1½ tsk majsstivelse

Fremgangsmåde

  1. Din ribeye kan med fordel være let frossen, da du på den måde kan skære papirstynde skiver af din bøf - skær dem så tyndt som muligt og vend dem i en skål med majsstivelsen. (Bruger du ris som tilbehør, skal dette sættes til kogning nu).
  2. Sæt en wok eller høj pande over med en god sjat varme og skru op på fuld knald - mens den varmer op, skærer du peberfrugt i tern, forårsløg og løg i små skiver og snitter hvidløg og ingefær.
  3. Bland alle ingredienserne sammen til saucen og stil den klar. Du kan hælde mere eller mindre chilisauce i efter ønske - du kan også bruge sursød-chilisauce, hvis den skal være helt mild og endda tilføje til sichuan-peberkorn, hvis den skal være ekstra stærk og autentisk!
  4. Når wokken er rygende varm, børster du overskydende stivelse af kødet og steger dem i få minutter, indtil de er sprøde og fået stegeskorpe. Læg dem til side.
  5. Spæd til med mere olie og smid grøntsagerne i - lad dem få lidt farveog skorpe i 3-5 minutter (løgene må gerne karamellisere lidt, så du kan også smide dem i først) og når peberfrugt og løg begynder at mørne, tilsættes saucen, peanuts og kødet.
  6. Skru ned på middelvarme og lad saucen koge op og tykne ind - lad det simre i nogle minutter, hvorefter du kan servere dem på nykogte ris.
Del

Seneste nyt