Mandekogebogen

Lakrids-panna cotta med havtorngelé

Syrligt, sødt og skarpt i én mundfuld!

En lækker måde at tøjle den af og til besværlige havtornsmag er ved at sætte den op imod noget cremet og lakrids-agtigt.

Derfor er en lakrids-panna cotta med en havtorngele på toppen et sikkert hit!

Herunder får du en nem og lækker opskrift på det - enjoy!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Lakrids-panna cotta med havtorn

syrtligt og sødt!

4 portioner 4 timer, 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 4 timer
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 550 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 300 ml piskefløde
  • 40 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk lakridsrodspulver (eller lakridssirup)
  • 5 stk husblas
  • 70 gram havtorn
  • 80 gram sukker

Fremgangsmåde

  1. Varm fløde, sukker og lakridsrodspulver op til kogepunktet. Opblød husblassen i koldt vand, vrid det, og rør det i den varme fløde. Fordel massen i ønsket antal former til servering. Stil dem på køl i et par timer.
  2. Kog havtorn op med sukker og lad det simre godt i gennem – mængden af sukker afhænger af, hvor surt du ønsker kontrasten skal være til den fede fløde. Når du har den rette smag, sigtes væsken.
  3. Opblød husblassen i koldt vand, vrid det, og opløs det i den varme væske. Lad væsken køle en smule af og hæld den på toppen af de afkølede panna cotta’er. Lad det igen stå et par timer, og så er desseret klar til servering.
Del

Seneste nyt

Annonce