Mandekogebogen

Laks på grill

Smagfuld laks på grillen!

At grille laks er en vidunderlig måde at fremhæve fiskens naturlige smag på, samtidig med at man tilføjer en let røget nuance.

Det er nemt at lave og tager ingen tig - og så er laks er en alsidig fisk, der kan tilberedes på mange forskellige måder, alt efter hvilken udskæring du vælger.

Uanset om du foretrækker laksesteaks, laksefileter eller endda en hel side af laks, er der en metode til at opnå en perfekt grillet laks, der passer til enhver smag.

Laks er rig på omega-3 fedtsyrer, proteiner og vitaminer, hvilket gør det til en sund og nærende måltid.

Når laks grilles, bevares disse næringsstoffer, samtidig med at fisken får en dejlig, let røget smag.

Grillet laks er også utroligt alsidig og kan parres med en bred vifte af marinader, krydderurter og saucer, der alle bidrager til at fremhæve dens delikate smag.

Hvordan griller man laks?

At grille laks kræver ikke nødvendigvis avanceret udstyr eller teknikker, men der er nogle vigtige trin at følge for at sikre, at fisken ikke hænger fast på grillen og bliver tilberedt jævnt. Her er nogle grundlæggende tips til at komme i gang:

 1. Forbered grillen: Forvarm grillen til medium-høj varme og sørg for, at risten er ren. Pensl risten med olie for at forhindre, at fisken hænger fast.

 2. Vælg den rette udskæring: Laks kan grilles som steaks, fileter eller en hel side. Hver udskæring har sine egne fordele og kræver lidt forskellige teknikker.

 3. Marinade eller krydderier: Mariner din laks i mindst 30 minutter før grillning, eller krydr den enkelt med salt, peber og citron for at fremhæve fiskens naturlige smag.

 4. Grillning: Placer laksen med skindsiden nedad på grillen. Hvis du griller fileter, kan du vende dem forsigtigt efter 4-5 minutter. Steaks og hele sider kan tilberedes uden at blive vendt. Grill i 8-10 minutter pr. tomme tykkelse.

Forskellige måder at grille laks

 1. Laksesteaks: Laksesteaks er perfekte til grillning, da de holder formen godt. Grill dem i cirka 4-5 minutter på hver side ved medium-høj varme. De kan nemt vendes uden at falde fra hinanden.

 2. Laksfileter: Laksfileter kan være lidt mere delikate, men de griller hurtigt og nemt. Grill dem i cirka 4-5 minutter på skindsiden og yderligere 1-2 minutter på kødsiden.

 3. Hel side af laks: En hel side af laks er imponerende og perfekt til at servere til en større gruppe. Placer den med skindsiden nedad og grill den ved indirekte varme i 20-25 minutter, indtil fisken er gennemstegt.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Laks på grill

Smagfuldt og lækkert!

2 portioner 12 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 12 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 2 stk fersk laks (portionsstørrelse)
 • 2 spsk. god olivenolie
 • 1 stk citron, økologisk
 • 2 fed hvidløg
 • 2 spsk. persille, finthakket
 • 4 spsk. smør

Fremgangsmåde

 1. Forvarm grillen til medium-høj varme og pensl risten med olie.
 2. Pensl laksestykkerne med olivenolie og krydr med salt og peber.
 3. Placer laksene på grillen og grill i 4-5 minutter på hver side, indtil de er gennemstegte og let gyldne.
 4. Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt hvidløg og lad det stege i 1-2 minutter. Rør persille i og fjern fra varmen.
 5. Anret lakseportionerne på et fad, dryp citronsmør over og pynt med citronskiver. Server straks.
Del

Seneste nyt

Annonce