Mandekogebogen

Lammeculotte på grill

Smagfuld klassiker severet med spansk rødvin!

Lammeculotte er en skøn udskæring, som med den rette tilberedning får det møreste, saftigste kød og en dyb smag med selv de simpleste krydderier.

Spanien og lam går ofte hånd i hånd, så derfor var det oplagt at få kreeret min næste wine-pairing-opskrift med et god udskæring af lam.

Og lammeculotte går man ikke rigtig galt i byen med - det tager ingen tid at lave og så behøver du kun få ingredienser.

Til gengæld står lammet ufatteligt godt til spansk rødvin - og herunder har jeg fundet 3 favorable vine fra Ribera del Duero til formålet.

Vi er i den lidt mere eksklusive ende - men med simpel, smagfuld lam skal man hive de gode flasker frem!

1. Perez Pascuas Gran Selección 2014

Smagsnoter: Denne vin er kendt for sine rige smagsnoter af mørke bær som sortebær og kirsebær, kombineret med nuancer af læder, tobak og et strejf af krydderier fra egetræet.

Pairing med lam: Perez Pascuas Gran Selección 2014 passer fremragende til lam, især hvis det er tilberedt med krydderier eller en simpel salat med vinaigrette, der binder det hele sammen. Vinens mørke frugt og krydderi giver en flot kontrast til lammet, mens tanninerne hjælper med at balancere fedtet og give en glat finish. Den fede smag fra lammet kombineret med syren fra citron, styrken fra hvidløg og salt og peber gør, at vinen binder det hele sammen og selv får lov til at stråle.

2. Gran Callejo Gran Reserva

Smagsnoter: Gran Callejo Gran Reserva tilbyder komplekse aromaer af modne røde bær, vanilje, ristet kaffe og et strejf af kakao. Vinen har også en smuk struktur med bløde tanniner og en lang eftersmag.

Pairing med lam: Denne Gran Reserva fungerer godt med lam, især hvis retten er tilberedt til den mere milde ende - igen simpelt er godt! Vinens dybe og komplekse smagsnoter komplementerer den sødme, der kan være i lammets rosa midte, og dens bløde tanniner sørger for en elegant balance. Et fantastisk modspil til rosa-stegt lam!

3. LLeiroso Reserva

Smagsnoter: LLeiroso Reserva er kendetegnet ved sine noter af solbær, blommer, krydderier og et hint af røg. Den har en god struktur og en lang, velbalanceret eftersmag.

Pairing med lam: Denne vin er ideel til lam, især når det er tilberedt på grill. Vinens krydrede og let røgede noter komplementerer de ristet og brune smage i lammet, som opstår, når man får brunet fedtet godt af - mens dens struktur og eftersmag skaber en harmonisk oplevelse, der binder hele måltidet sammen.

Herunder får du opskriften på grillet lammeculotte:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Lammeculotte på grill

Saftig og mørt!

2 portioner 30 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram lammeculotte
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. revet hvidløg
  • 1 tsk revet citronskal
  • 1½ tsk salt + peber

Fremgangsmåde

  1. Tag din culotte ud af køleskabet og lav en række snit i fedtet på kryds i tværs. Gnid det godt ind i olivenolie.
  2. Riv hvidløg og citronskal og smør det udover kødet - masser det godt ned i rillerne. Drys salt og peber over. Nu kan du lade den marinere i timer, eller til dagen efter - eller lave den med det samme.
  3. Forvarm din grill på 210 grader. Du kan vælge enten at give lammet et par minutter på direkte varme på begge sider enten som det første, eller som det sidste - den skal lige brunes. Derudover skal den steges i ca. 20-25 minutter (alt efter størrelse), så rammer du en rosa midte - skal du være helt sikker, skal du bruge termometer og lande på omkring de 62 grader kernetemperatur.
  4. Lad den hvile i 10 minutter, før du skærer tynde skiver ud af den og serverer med en let salat, vinaigrette og en god spansk rødvin!
Del

Seneste nyt

Annonce