Lasagne
Lasagen - nem, klassisk opskrift til hverdagen!
Lasagne. Den fantatiske, italienske opskrift, som man nemt kan bikse sammen i en travl hverdag - uden at gå på kompromis med smagen!
Vi får den uden tvivl mindst 2 gange om måneden, da den, som det gamle saying siger, måske smager endnu bedre på dag 2!
Se min simple og nemme opskrift på lasagne herunder:
Lasagne
Nem og velsmagende!
6 portioner
1 time, 15 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 35 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 35 minutter
Ingredienser
- 500 gram hakket oksekød
- 2 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 2 stk hakkede tomater, dåse
- 2 tsk oregano
- 1½ tsk salt
- 20 gram smør
- 3 dl mælk
- 2 spsk. hvedemel
- ½ tsk muskatnød, revet
- 1 dl bouillon, kan undlades
- 1 håndfuld frisk basilikum, kan udelades
- 50 gram parmesanost
- 10 stk lasagneplader
Fremgangsmåde
- Tag kødet ud af køleskabet minimum 30 minutter før stegning. Smid den hakkede oksekød på en pande og brun det godt af i lidt olie ved meget høj varme - den skal have stegeskorpe, så får du mere smag! Skrab det af panden og læg det på en tallerken til senere.
- Snit løg og hvidløg fint og svits det i en gryde i lidt olivenolie. Tilsæt krydderierne (på nær muskatnød).
- Hæld kødet og løget op i en gryde og tilsæt tomaterne (og bouillon og friskhakket basilikum, hvis du bruger dette - jo flere krydderier a la timian, oregano, salvie etc. jo bedre, men det er en smagssag).
- Læg låg på og lad det simre. I mellemtiden smelter du smørret i en tykbundet gryde, indtil det begynder at syde.
- Tilsæt hvedemelet og pisk det sammen. Lad det stege lidt, så melsmagen forsvinder. Tilsæt nu mælken og den revne muskatnød. Så har du en lækker bechamel-sauce.
- Varm det op, indtil det begynder at boble og tykne. Lad det boble i et par minutter og stil til side.
- Smag kødsaucen til og lad dem simre i ca. 30-60 minutter - jo længere, jo mere sammenhængende smag! Gerne minimum en time for at få den rette smag og konsistens.
- Stil et fad frem og læg et par skefulde af kødsaucen i bunden. Læg nu lasagneplader på, og smør et lag bechamel-sauce på. Gentag processen, indtil du løber tør for sauce, plader og bechamel. Det øverste lag skal være sauce.
- Top hele herligheden af friskrevet parmesanost og bag den i en forvarmet ovn på 200 grader i 35 minutter.