Mandekogebogen

Lasagne

Lasagen - nem, klassisk opskrift til hverdagen!

Lasagne. Den fantatiske, italienske opskrift, som man nemt kan bikse sammen i en travl hverdag - uden at gå på kompromis med smagen!

Vi får den uden tvivl mindst 2 gange om måneden, da den, som det gamle saying siger, måske smager endnu bedre på dag 2!

Se min simple og nemme opskrift på lasagne herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Lasagne

Nem og velsmagende!

6 portioner 1 time, 15 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 35 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram hakket oksekød
  • 2 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk hakkede tomater, dåse
  • 2 tsk oregano
  • 1½ tsk salt
  • 20 gram smør
  • 3 dl mælk
  • 2 spsk. hvedemel
  • ½ tsk muskatnød, revet
  • 1 dl bouillon, kan undlades
  • 1 håndfuld frisk basilikum, kan udelades
  • 50 gram parmesanost
  • 10 stk lasagneplader

Fremgangsmåde

  1. Tag kødet ud af køleskabet minimum 30 minutter før stegning. Smid den hakkede oksekød på en pande og brun det godt af i lidt olie ved meget høj varme - den skal have stegeskorpe, så får du mere smag! Skrab det af panden og læg det på en tallerken til senere.
  2. Snit løg og hvidløg fint og svits det i en gryde i lidt olivenolie. Tilsæt krydderierne (på nær muskatnød).
  3. Hæld kødet og løget op i en gryde og tilsæt tomaterne (og bouillon og friskhakket basilikum, hvis du bruger dette - jo flere krydderier a la timian, oregano, salvie etc. jo bedre, men det er en smagssag).
  4. Læg låg på og lad det simre. I mellemtiden smelter du smørret i en tykbundet gryde, indtil det begynder at syde.
  5. Tilsæt hvedemelet og pisk det sammen. Lad det stege lidt, så melsmagen forsvinder. Tilsæt nu mælken og den revne muskatnød. Så har du en lækker bechamel-sauce.
  6. Varm det op, indtil det begynder at boble og tykne. Lad det boble i et par minutter og stil til side.
  7. Smag kødsaucen til og lad dem simre i ca. 30-60 minutter - jo længere, jo mere sammenhængende smag! Gerne minimum en time for at få den rette smag og konsistens.
  8. Stil et fad frem og læg et par skefulde af kødsaucen i bunden. Læg nu lasagneplader på, og smør et lag bechamel-sauce på. Gentag processen, indtil du løber tør for sauce, plader og bechamel. Det øverste lag skal være sauce.
  9. Top hele herligheden af friskrevet parmesanost og bag den i en forvarmet ovn på 200 grader i 35 minutter.
Del

Seneste nyt

Annonce