Mandekogebogen

Lasagne

Lasagen - nem, klassisk opskrift til hverdagen!

Lasagne. Den fantatiske, italienske opskrift, som man nemt kan bikse sammen i en travl hverdag - uden at gå på kompromis med smagen!

Vi får den uden tvivl mindst 2 gange om måneden, da den, som det gamle saying siger, måske smager endnu bedre på dag 2!

Se min simple og nemme opskrift på lasagne herunder:

ANNONCE

Lasagne

Nem og velsmagende!

6 portioner 15 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 35 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram hakket oksekød
  • 2 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk hakkede tomater, dåse
  • 2 tsk oregano
  • 1½ tsk salt
  • 20 gram smør
  • 3 dl mælk
  • 2 spsk. hvedemel
  • ½ tsk muskatnød, revet
  • 1 dl bouillon, kan undlades
  • 1 håndfuld frisk basilikum, kan udelades
  • 50 gram parmesanost
  • 10 stk lasagneplader

Fremgangsmåde

  1. Snit løg og hvidløg fint og svits det på en varm pande i lidt olivenolie.
  2. Smid den hakkede oksekød på og brun det godt af. Tilsæt krydderierne (på nær muskatnød).
  3. Hæld kødet og løget op i en gryde og tilsæt tomaterne (og bouillon og friskhakket basilikum, hvis du bruger dette).
  4. Læg låg på og lad det simre. I mellemtiden smelter du smørret i en tykbundet gryde, indtil det begynder at syde.
  5. Tilsæt hvedemelet og pisk det sammen. Lad det stege lidt, så melsmagen forsvinder. Tilsæt nu mælken og den revne muskatnød. Så har du en lækker bechamel-sauce.
  6. Varm det op, indtil det begynder at boble og tykne. Lad det boble i et par minutter og stil til side.
  7. Smag kødsaucen til og lad dem simre i ca. 30-60 minutter - jo længere, jo mere sammenhængende smag!
  8. Stil et fad frem og læg et par skefulde af kødsaucen i bunden. Læg nu lasagneplader på, og smør et lag bechamel-sauce på. Gentag processen, indtil du løber tør for sauce, plader og bechamel. Det øverste lag skal være sauce.
  9. Top hele herligheden af friskrevet parmesanost og bag den i en forvarmet ovn på 200 grader i 35 minutter.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt