Mandekogebogen

Linsechili

Vegetarisk gryderet til kolde dage!

Hvis du leder efter en god, varmende og lækker smovse-gryderet til de kolde tider, så skal du prøve min linsechili. 

En simpel, vegetarisk opskrift med røde linser og masser af smag - det er lidt en slags one-pot-gryderet, da alt, hvad du skal bruge, findes i selve gryden.

Både hovedret og tilbehør i ét!

Man kan servere det med lidt brød, mens ellers er retten fyldig nok i sig selv.

Selve retten bliver jævnet og cremet af de udkogte linser, mens smagene er mexicanske og desuden spædet til med lækre bønner og majskorn. 

Og vi kommer selvfølgelig ikke uden om chili! Gerne masser af det - både frisk jalapenos, men også tørret chili.

Du bestemmer selvfølgelig selv, hvor stærk den skal være - men den er designet til at være stærk!

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Linsechili

Vegetarisk, smagfuld simreret!

4 portioner 50 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 200 gram røde linser
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 400 gram passada eller hakkede tomater
  • 2 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk peberfrugt, røde
  • 1 stk røde bønner, dåse
  • 1 spsk. spidskommen, stødt
  • 1 spsk. koriander, stødt
  • 1½ tsk røget paprika
  • 1 stk jalapenos, frisk
  • 1 tsk chiliflager (efter behov)
  • 1 spsk. koncentreret tomat
  • 1½ tsk kanel, stødt
  • 2 tsk kakaopulver, usødet
  • 1 dl majs

Fremgangsmåde

  1. Snit løg og hvidløg fint og svits i en gryde med en sjat olivenolie i et par minutter - tilføj herefter peberfrugt i tern.
  2. Efter et par minutter mere hælder du koncentreret tomat i og svitser det lidt - tilføj herefter alle krydderier, kakaopulver, finthakket jalapenos (med kerner, hvis der skal smæk på!) samt bouillon og passada/hakkede tomater.
  3. Lad det simre i 10 minutter, hvor du smager til med salt, peber og eventuelt flere krydderier og mere chili. Når smagen er potent, skyller du dine linser i en sigte og hælder i gryden.
  4. Skru ned til lavt blus og lad det simre i 20-30 minutter, indtil linserne jævner retten og koger ud - tilføj bønnerne og majs de sidste 5 minutter.
  5. Når du har den ønskede konsistens og smag, er den klar til servering - er den blevet for tør kan du spæde til med mere bouillon. Serveres med fintsnittet chili og en fuldfed cremefraiche!
Del

Seneste nyt

Annonce