Mandekogebogen

Madretter, der passer godt sammen med Pinot Noir

Pinot Noir er en af de mere populære vine, som er alsidig og elegant. Den har en kompleks smag med smag af forskellige noter, der gør den til en fantastisk følgesvend til mange madretter. Men ikke alle ved, hvilke madretter som en Pinot Noir passer godt sammen med, eller hvordan man finder frem til en god flaske, der komplimenterer maden rigtig godt. Heldigvis behøves man ikke at have den helt store tegnebog frem, da det er muligt at finde gode pinot noir tilbud til skarpe priser, som gør sig godt gældende til en lang række madretter. Derfor behøver man heller ikke at lede længe for at få det hele til at gå op.

Hvilken Pinot Noir skal man vælge til forskellige madretter?

Det er vigtigt for mange at vælge den helt rette Pinot Noir til den ret, man vil servere. Hvis man skal servere kylling eller fisk, så kan man overveje en flaske med lidt mere syre og friskhed og dermed få en utroligt god smagsoplevelse. Hvis man derimod vil servere noget tungere mad som lam eller oksekød, så kan man overveje en Pinot Noir med lidt mere tannin og struktur. Dette vil også give en rigtig god smagsoplevelse. Endelig, hvis man vil servere oste eller andre salte snacks før eller efter maden, så kan man overveje en flaske med lidt mere sødme for at modvirke saltet i osten eller snacksene. 

Uanset hvad man vil servere, så er der altid en passende Pinot Noir til rådighed og en masse gode tilbud derude. Det handler bare om at finde den rigtige! Men har man svært ved at finde på en lækker og spændende madret, så er der ingen grund til bekymringer. Der er nemlig fire lækre madretter, som man kan servere sammen med en god Pinot Noir.

4 uovertrufne madretter til Pinot Noir

Her er fire uovertrufne madretter, der passer perfekt sammen med Pinot Noir, som man kan servere til eksempelvis sine gæster: 

  1. Fisk og skaldyr er et godt valg til at kombinere med en sådan flaske vin. Den lette vin vil hjælpe med at fremhæve de delikate smagsnuancer fra fisken eller skaldyrene.
  2. Grillet oksekød kan være en stor succes, når det serveres sammen med Pinot Noir. Det fede oksekød vil blive modereret, og de frugtagtige noter vil give et pift til retten.
  3. Risotto er en anden fantastisk ret til denne vin. Den cremede risotto vil blive forstærket, og de frugtagtige noter vil give retten et frisk pust af smag.
  4. Salat kan ofte virke lidt tamt, men når man serverer det sammen med Pinot Noir, så bliver det pludselig meget mere interessant for ganen.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce