Mandekogebogen

Mandazi: den afrikanske Swahili-bolle

Blød og lækker brød på 15 minutter.

Mandazi er en klassisk afrikansk bolle, som tit bliver kaldet en swahili-bolle.

Det er en form for bagværk, som især er populær og har sit ophav i Tanzania, Kenya, Uganda, Rwanda og Burundi.

Selve bollen minder lidt om en mellemting mellem en donut og en klejne, da den friturekoges og får en blød, sprød og lækker konsistens - forskellen fra eksempelvis donuts er, at den er knap så sød og ofte ikke bliver serveret med hverken fyld, topping eller glasur.

'Mandazi eller swahili-bolle er lidt en slags ekstra lækker te-bolle, som har udskiftet mælken med kokosmælk - som giver en lækker, blød cremethed og god smag til dejen.

De er utrolig nemme at lave og kræver hverken hævetid eller lignende - de tager rundt regnet 15 minutter at lave fra dej til endelig brød/kage.

Skal de være helt autentiske, skal de serveres med en god, varmende chai-te - men de gør sig også ganske udmærket til en sort kop kaffe!

Du kan selv vælge, om du har lyst til at freestyle videre på dem og måske fylde dem med creme eller putte glasur på.

Fang opskriften på autentiske mandazi-brød herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Mandazi: afrikansk Swahili-bolle

Blød og lækker!

8 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 150 gram hvedemel
 • 80 gram kokosmælk
 • 40 gram sukker
 • 1 stk æg
 • ½ tsk kardemomme
 • 1½ tsk bagepulver
 • 1 knsp. fint salt
 • 400 ml fritureolie/solsikkeolie

Fremgangsmåde

 1. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål - tilsæt æg og kokosmælk og ælt det sammen til en sammenhængende, glat og smidig dej.
 2. Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en cirkel på ca. 20 centimeter i diameter - skær cirklen ud i 8 lige store trekanter.
 3. Varm olien op i en gryde og ram i temperatur på ca. 160 grader - olien skal være tilpas varm, så den smidige dej kan nå at blive bagt, inden skorpen bliver for mørk. Steg dem i den varme olie i 2-3 minutter, indtil de er gyldne og sprøde udenpå og svampede, luftige indeni. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir og drys med lidt flormelis inden servering.
Del

Seneste nyt

Annonce