Mandekogebogen

Marokkansk kylling med saltsyltede citroner

Pift lørdagskyllingen op med tunge krydderier!

Kyllingeretter er så herlige, da man kan variere dem i uendelighed - her har vi fingrene i en marokkansk udgave, som både benytter sig at lækre, varme krydderier og desuden også den famøse fermenteringssag - saltsyltede citroner. Det er en ret vigtig del af retten, men har man ikke lige nået at sætte citronerne til at fermentere for et år siden, så kan man finde dem i specialforretninger landet over.

Fang opskriften på gryderetten herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Marokkansk kylling

Spicy og lækkert!

4 portioner 1 time, 45 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk hel kylling
  • 1 håndfuld oliven, sorte
  • 4 dl ris
  • 1 stk saltsyltet citron
  • 2 tsk koriander, stødt
  • 2 tsk ingefær, stødt
  • 2 tsk spidskommen, stødt
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 200 ml grøntsagsbouillon

Fremgangsmåde

  1. Parter kyllingen, så du får to hele lår, 2 bryster og 2 vinger. Gem skroget i fryseren, til når du skal lave din egen bouillon.
  2. Riv skindet af kyllingestykkerne, og del bryststykkerne i tre. Læg den i et fad. Bland alle krydderierne sammen i en skål og gnid det godt ind i kyllingen. Lad det trække i minimum 1 time i køleskabet. Gerne natten over.
  3. Sæt en gryde over med lidt olie. Svits løg og hvidløg, indtil de er klare. Hæld bouillon på og lad det simre stille og roligt med låg på.
  4. Find en pande frem og varm den godt op. Smelt en skefuld smør og lad det bruse af. Brun halvdelen af kyllingestykkerne, så de får en gylden, rødlig stegeskorpe af krydderierne. Gentag processen nyt smør og resten af kyllingen. Læg de brunede kyllingestykker ned i bouillonen og lad det simre videre ved middelvarme i 10-15 minutter.
  5. Tag en saltsyltet citron på skærebrættet og skrab indmaden ud. Man skal kun bruge skallen. Hak skallen fint og hæld det i gryden sammen med oliven. Alt efter saltintensiteten på citronerne, behøver man oftest ikke yderligere salt i retten. Lad det hele simre videre i 25-30 minutter, men du sætter ris over. Server rygende varmt!
Del

Seneste nyt

Annonce