Mandekogebogen

Motatos udvider SAVED-sortimentet med flere upcycled "undgå madspild"-produkter

Når restprodukter bliver forvandlet til nye smagsoplevelser!

E-supermarkedet Motatos er gået ind i krigen mod madspild, hvor man kan købe billige produkter, der nærmer sig udløbsdato, så de undgår at blive kasseret.

Foruden deres sortiment af velkendte brands, har de også lanceret SAVED by Motatos, som er en række af deres egne produkter, som er blevet lavet af restprodukter. 

Ting, som normalt ville gå til spilde, men i stedet får nyt 'liv' som et nyt velfungerende produkt.

De har netop lanceret to nye produkter i kategorien - den ene er en granola, som er lavet på gulerødder, der ikke lever op til supermarkedets standard af ensartede grøntsager.

Derudover har de også lanceret to nye nøddespreads, som er lavet af det nøddemel, der er et restprodukt af fremstillingen af andre nøddprodukter - fra at blive kasseret til en cremet spread?

Det er undgå madspild-magi! De to spreads er lavet på mandel og cashew-mel.

"Fødevareproduktion tegner sig for omkring 13% af det globale madspild. Der er flere forskellige årsager til, at råvarer går til spilde i produktionen, men altså også gode muligheder for at reducere dette spild, hvis man tænker lidt kreativt. Mange biprodukter fra fødevareproduktionen, som nøddemelet, bliver bare smidt ud, og næsten 50 % af alle grøntsager kasseres, blandt andet fordi de ikke lever op til branchens skønhedsidealer. Det er et enormt spild af ressourcer", siger Hanna Thofelt Lindström, Head of Communications and Impact hos Motatos.

Du kan købe de nye produkter lige her

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce