Mandekogebogen

Nemme pitabrød med surdej

Luftige brød med smagfuld krumme!

Hvis man lige har lyst til at få sine pitabrød til at få lidt ekstra power på smagen, så er surdej altid en gylden metode.

Jeg har eksperimenteret både med og uden tilsat gær i dejen - med lidt gær er man sikker på at få en flot hæveeffekt uanset hvad, mens man med lidt is i maven og styr på sin surdej sagtens kan lade surdejen tale for sig selv.

Hvis det er første gang, man afprøver en pitabrødsopskrift - eller stadig er nybegynder i den ædle surdejskunst, så vil jeg anbefale en smule gær til opskriften.

ANNONCE

Hjemmelavede pita med surdej

Pitabrød - nem opskrift

6 portioner 2 timer, 22 minutter
Forberedelse: 2 timer, 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 12 minutter
Ca. 750 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 dl letmælk
  • 1 dl surdej
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 480 gram hvedemel
  • 10 gram gær
  • 1 stk æg

Fremgangsmåde

  1. Tilsæt alle væskerne i en skål og opløs gær og surdej. Tilsæt salt og olivenolie og rør grundigt rundt. Tilsæt nu melet lidt efter lidt - jeg vil anbefale, at man kører den på en maskine. Den skal gerne have ca. 8-10 minutter ved middelhastighed, indtil den begynder at slippe skålen. Dejen må gerne stadig være lidt våd.
  2. Stil dejen i en oliesmurt skål på bordet og lad den hæve i 1,5-2 timer. Hvis du udelukkende kører surdej, så giv den lige en time ekstra.
  3. Forvarm en ovn til minimum 250 grader.
  4. Fordel nu dejen i seks lige store stykker. Vend dejstykkerne indover sig selv et par gange, så du får en 'spændt' bold. Drys lidt mel på og rul den tyndt ud med en kagerulle. Læg de flade dejklumper på en bradepande med bagepapir. Pensl dem med et sammenpisket æg
  5. Bag dem i ca. 5-6 minutter, hvorefter du skruer den ned på 180 grader varmluft og bager dem videre i 12 minutter. Hvis din ovn er en type, som er meget varm, så hold øje med brødet, når du har skruet ned fra 250 grader. Hvis den er langsom til at skifte temperatur kan det være fordelagtigt lige at lukke lidt varme ud.
  6. Lad dem køle lidt af og fyld dem med alskens godter!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt