Mandekogebogen

Nemme pitabrød med surdej

Luftige brød med smagfuld krumme!

Hvis man lige har lyst til at få sine pitabrød til at få lidt ekstra power på smagen, så er surdej altid en gylden metode.

Jeg har eksperimenteret både med og uden tilsat gær i dejen - med lidt gær er man sikker på at få en flot hæveeffekt uanset hvad, mens man med lidt is i maven og styr på sin surdej sagtens kan lade surdejen tale for sig selv.

Hvis det er første gang, man afprøver en pitabrødsopskrift - eller stadig er nybegynder i den ædle surdejskunst, så kan man smide en smule gær til opskriften for en sikkerheds skyld.

ANNONCE

Hjemmelavede pita med surdej

Pitabrød - nem opskrift

6 portioner 2 timer, 22 minutter
Forberedelse: 2 timer, 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 12 minutter
Ca. 750 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 dl letmælk
  • 1 dl surdej
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 480 gram hvedemel
  • 10 gram gær, kan undlades

Fremgangsmåde

  1. Tilsæt alle væskerne i en skål og opløs surdej. Hvis du bruger lidt gær som sikkerhed, så opløs den i væsken her. Tilsæt nu melet lidt efter lidt - jeg vil anbefale, at man kører den på en maskine. Kør den først 5 minutter på maskinen, tilsæt herefter salten, og rør det ud i dejen. Lad dem hvile i 20 minutter. Giv dem herefter Den skal gerne have ca. 5-8 minutter ved middelhastighed, indtil den begynder at slippe skålen. Dejen må gerne stadig være lidt våd.
  2. Stil dejen i en oliesmurt skål i køleskabet og lad den hæve i minimum 5-6 timer, gerne natten over.
  3. Forvarm en ovn til 250 grader.
  4. Fordel nu dejen i seks lige store stykker. Vend dejstykkerne indover sig selv et par gange, så du får en 'spændt' bold. Lad dem stå på køkkenbordet i 20 minutter. Drys herefter lidt mel på og rul den tyndt ud med en kagerulle. Læg de flade dejklumper på en bradepande med bagepapir.
  5. Bag dem i ca. 7-8 minutter, indtil de har fået let farve og er begyndt at poppe lidt op.
  6. Lad dem køle lidt af og fyld dem med alskens godter!
Del

Seneste nyt