Mandekogebogen

Ny måltidskasse bringer grøn kærlighed og råvareforståelse ind i børnefamilien

Spændende nyhed til børnefamilien fra Aarstiderne!

I en travl hverdag kan det for mange være svært at overskue de helt store måltider med lange ingredienslister og tunge indkøbsposer.

Måltidskasser kom for ikke mange år siden på markedet for at gøre det nemt for familien Danmark at få et solidt, lækkert måltid fra bunden - hvor alle ingredienser og en udførlig opskrift kom til døren.

Aarstiderne er en af de førende inden for måltidskasser, og med 19 forskellige varianter er der noget for enhver smag. Aarstiderne sørger for at de lidt for nemme former for ‘convenient food’ og hurtige måltider bliver gjort til skamme med en udførlig, omfangsrig men nem og overskuelig måltidssammensætning.

En af de nyere type måltidskasser er målrettet børnefamilien, som gerne vil bringe flere grøntsager ind i køkkenet - Børne-Vegetar.

Og inden du begynder at stejle over ordet ‘vegetar’, som de fleste enten elsker eller hader, så er måltidskassen langt fra bygget op af en løftet pegefinger og en samvittighedsnagende tilgang til måltidet - det er i stedet en lovende mulighed for at eksperimentere med en kasse af lækre, økologiske råvarer, hvor kødet ikke nødvendigvis behøver at være i centrum - du kan sagtens tilføje dine egne justeringer og tweaks på opskrifterne!

Konceptet er derimod en genial måde at få børn i en tidlig alder til at forstå værdien af gode råvårer, lækre grønne remedier og en måde at undgå kræsenhed omkring det grønne i hjemmet.

Og hvor man tidligere måske har forsøgt at snige lidt revet gulerod eller squash i en bolognese uden at fortælle børnene om det, så er tilgangen her forfriskende anderledes.

Selve opskrifterne i kassen er hverken designet til at være krakilsk omkring at tvinge grøntsagerne ind i måltidet hos børn eller et forsøg på at ‘skjule’ grøntsagerne for børnene - den sørger for lækre, friske og sprøde råvarer, som både inkorporeres i måltiderne på en nem måde, såvel som byder på produkter, som kan spises som små snacks før, under og efter måltidet.

ANNONCE
Soya-bøffer med ovnbagte kartofler og sprødt grønt. - Ny måltidskasse bringer grøn kærlighed og råvareforståelse ind i børnefamilien Soya-bøffer med ovnbagte kartofler og sprødt grønt.

Det var uden tvivl en af de ting, som jeg satte pris på til diverse børnefødselsdage tilbage i min barndom, hvor man inden det helt store kage- og saftevandsbord også fik muligheden for en frisk dip med snackgrønt i form af eksempelvis stave af agurk, gulerod og bladselleri.

Opskrifterne er overskuelige og imødekommende overfor at bringe børnene med i processen, så de ikke blot får maden serveret, men selv får en begyndende forståelse for, hvordan råvarer sættes sammen, værdien af ting lavet fra bunden og ikke mindst det sundhedsmæssige aspekt i grøntsager.

En af opskrifterne var blandt andet et take på den klassiske pesto, hvor man med lidt lækker spinat, rucola, ærter og solsikkekerner lynhurtigt kunne bikse en cremet og sund pastaret sammen - eller den mere vovede burger med et bøf lavet på tomat, basilkum og soya! Her bliver grænserne skubbet lidt i forhold til vores forestilling om en ‘rigtig burger’, men smagen er utrolig interessant og giver gode idéer til, hvordan man kan freestyle lidt med måden, vi forstår en god burger på.

Selve kassen er desuden fyldt med lækre oste og andre interessante smagsgivere, som giver dig et nemt indblik i måden, hvorpå man kan gøre grøntsagerne til hovedbestanddelen af en hovedret.

ANNONCE
Pasta med ærtepesto, lynstegt grønt og burrata. - Ny måltidskasse bringer grøn kærlighed og råvareforståelse ind i børnefamilien Pasta med ærtepesto, lynstegt grønt og burrata.

Personligt bliver jeg aldrig selv vegetar eller andre labels, som er populære at kaste i luften i disse dage - jeg lever efter et gammelt og meget, meget simpelt princip, som jeg har arvet fra mine forældre:

Alt med måde.

Derfor er det rigtig interessant med netop sådan en måltidskasse målrettet børn og børnefamilier, da man kan give dem nogle solide værdier med sig på deres fremtidige rejse på egen hånd - man kan sagtens skære ned på kødet til aftensmaden, og endda helt undlade det, uden at man går på kompromis med smag eller holdning.

Kassen er i min optik ikke en manipulator til at få dig til at droppe kødet, men i stedet muligheden for et intelligent tilvalg i hverdagen, hvor man foruden lækre, grøntsagsbårne retter kan få en bedre forståelse for råvarer og mulighederne.

Hvorfor ikke tænke ud fra smage og råvarer frem for den mere klassiske og ensporede tankegang, hvor man finder en pakke med kød i køledisken og arbejder sig videre ud fra det udgangspunkt?

En spændende og lækker kasse, som varmt kan anbefales til dem, som gerne vil have et større indblik i mulighederne for simple smage ud fra simple, men fantastiske råvarer!

Ps. deres frittata smager fantastisk både som vegetarisk med rugbrødscrutoner og peanuts såvel som med lidt sprødstegt bacon, du lige havde liggende i køleskabet!

ANNONCE
Børne-Vegetar

Læs mere om den nye måltidskasse her:

Børne-Vegetar

Del

Seneste nyt

Annonce