Mandekogebogen

Økologisk slik skærer ned på E-numre og løfter smagen

Undgå tilsætningsstoffer uden at gå på kompromis med smagen!

Når det kommer til den ædle kunst at købe en omgang bland-selv-slik, så ved man aldrig rigtig, hvad man egentlig putter i munden. Hvad får det til at smage af vandmelon? Hvordan får den sin specielle konsistens?

Det skyldes ofte nogle lidt tvivlsomme tilsætningsstoffer og E-numre, og selvom der altid må være plads til en omgang farverig lørdagsslik efter en ond arbejdsuge, så er der nu mulighed for at få økologisk slik uden diverse ekstra-ingredienser.

Økologi har i flere år været en modeord, som efterhånden heldigvis er ved at blive cementeret i folks tanker, når det kommer til forhold indkøb i hverdagen - og så er priserne jo også ofte nede i et niveau, hvor det giver mening på alle parametre.

Hey Yum er en økologisk slikproducent, som går op i naturlighed - både på udseende, smag og desuden holdbarhed. Der er ingen kunstige farvestoffer, konserveringsmidler eller sødemidler - kun naturlige råvarer.

Men, som du nok tænker, så har problemet med disse bedre alternativer ofte været, at smagen aldrig kunne følge med - enten var det fladt i smagen, underligt i konsistensen eller en slikoplevelse, som hurtigt fik dig tilbage på de farverige hylder. Men jeg har smagt lidt nærmere på deres forskellige varianter, og vi må indrømme, at vi er blevet positivt overrasket.

Smagen sidder lige i skabet i forhold til at ramme nogle naturlige smage, som - selvom det måske ikke lyder som en ros - smager mindst lige så godt som de varianter, der er spækket med unaturlige smagsgivere. Den har nemlig en rigtig ‘sliksmag’, hvor man ved mange sundere alternativer kan frygte, at smagen mistes i svinget. Konsistensmæssigt rammer vi et punkt, hvor man balancerer mellem blød vingummi og frugtflæsk, hvilket er et plus på min konto.

Varianterne findes lige nu i fire forskellige udgaver:

- Magic Forest! som er frugtvingummi i et nordisk skovtema

- Triassic Garden! der er skumfiduser i form af dinosaurer

- Sour Flower! som er syrlig frugtvingummi

- Love Spring! som er vegansk frugtvingummi med bærsmag

Overordnet set er konceptet et kærkomment tiltag på slikmarkedet, hvor man kan få økologisk på slikhylden - uden at gå på kompromis med smag!

De vandt desuden også 2. pladsen i “Best new organic food product” ved Natural & Organic Awards Scandinavia tilbage i 2016. I Danmark kan man bla. få HEY YUM! på Aros og Arken, Aarstidernes gårdbutik, Mad & Vin i Magasin, Helsam og Føtex Food.

Nu venter vi bare på, at de bliver færdige at eksperimentere med deres nye variant af økologisk lakrids!

ANNONCE
Økologisk slik skærer ned på E-numre og løfter smagen
Del

Seneste nyt