Mandekogebogen

Ølbraiserede spareribs

Møre, nemme spareribs til ovn og grill.

Spareribs er en gudespise om sommeren (eller hele året for den sags skyld!), hvor man rigtig kan sidde og snaske med fingrene og nyde de karamelliserede, møre ben.

Der findes mange forskellige måder at lave spareribs på - ofte kan man bare grille dem direkte uden nogen forbehandling, men det kan alt efter udskæring og type være et lotteri, om de er møre eller ej.

En måde at sikre sig på, at ens spareribs er møre, er ved braisere dem først - braiseringen gør dem smørmøre og bidrager med smagen.

Eneste minus ved braisering er, at det mister lidt saft og kraft i kødet - men det kan man opveje ved at give dem én over nakken på marinaden!

Jeg fik fat i nogle lækre krogmodnede spareribs fra Dyrbar til formålet, som havde ekstra meget smag.

Jeg har lavet en lille nem opskrift på ølbraiserede spareribs, som er nem at lave og kan efter braisering fryses ned og ligge klar til en hurtig omgang spareribs på en travl hverdag.

Fang opskriften herunder - og her finder du opskriften på hjemmelavet barbecue sauce

ANNONCE
Udskriv opskriften

Ølbraiserede spareribs

Møre og snaskede!

4 portioner 1 time, 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 time, 20 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 2 kilo spareribs
 • 1 stk løg
 • 2 fed hvidløg
 • 4 stk laurbærblade
 • 1 spsk. peberkorn
 • 1 stk mørk øl (eksempelvis brown ale, porter, stout, etc.)
 • 1 stk barbecuesauce (fang opskriften i artiklen længere oppe)

Fremgangsmåde

 1. Fjern hinden på dine spareribs inden braisering - den kan blive sej efter tilberedning og kan oftest trækkes nemt af, hvis du lige lirker den fri i hjørnet.
 2. Find en passende gryde i størrelse, hvor dine spareribs kan ligge klemt sammen ned i bunden - tilføj løg i kvarte, pillede hvidløg, laurbærblade og peberkorn.
 3. Hæld en hel øl udover dem (både 33 cl og 50 cl fungerer) og tilføj vand for resten, så det blot dækker. Tilføj 1,5 tsk. salt pr. liter væske.
 4. Bring det i kog, og skru så ned, så væsken blot står og småbobler - lad det braisere i 60-70 minutter.
 5. Nu er kødet så mørt, at det kan være svært at fiske op - så min anbefaling er at lade det hele køle af i væsken. Det tager noget tid, men så trækker det ekstra smag. Stil dem i køleskabet i 2-3 timer, når de er stuetemperatur.
 6. Nu er de klar til brug - eller du kan fryse dem ned og have ready-to-go spareribs i et par måneder i fryseren.
 7. Pensl dem grundigt med din hjemmelavede barbecue på begge sider. Grill dem ved direkte varme i nogle minutter, indtil de får lidt karamellisering på overfladen og giv dem så 10 minutter ved indirekte varme 210-220 grader for at varme dem godt i gennem. I ovnen skal du blot give dem 220 grader varmluft og holde godt øje med dem, så de ikke bliver mørke. Vend dem løbende.
Del

Seneste nyt

Annonce