Mandekogebogen

Paella

Den spanske klassiker, paella, med kylling og rejer!

Paella er en spansk risret, der traditionelt er tilberedt i en flad paellapande, og ofte serveres som en festlig ret til store grupper af mennesker.

Retten har rødder i Valencia-regionen, men er nu populær i hele Spanien og internationalt. Paella består af ris, safran, bouillon, olivenolie og en blanding af kød, skaldyr eller grøntsager. Ingredienserne varierer afhængigt af regionen og personlige præferencer.

Retten starter typisk med opvarmning af olien i en stor paellapande. Herefter tilsættes kød eller skaldyr og steges indtil det er brunet. Når kødet eller skaldyrene er færdige, tages det ud af panden og sættes til side.

Derefter tilsættes løg og hvidløg til panden og steges indtil de er bløde og gennemsigtige. Herefter tilsættes grøntsager, såsom paprika, ærter og tomater, og steges i nogle få minutter.

Derefter tilsættes risene og blandes med grøntsagerne, og kogende bouillon tilsættes gradvist. Safranen tilsættes også, og retten koges derefter over medium varme, indtil væsken er absorberet og risene er tilberedt.

Til sidst tilsættes kødet eller skaldyrene til panden og opvarmes i nogle få minutter.

Serveres typisk direkte fra panden med citronbåde og frisk hakket persille på toppen.

Paella er en ret, der er fyldt med smag og teksturer, og det er vigtigt at have de rette ingredienser og pande, når man tilbereder den.

Fang en klassisk, traditionel opskrift herunder:

ANNONCE
Tips til den perfekte paella

1) Brug en flad paellapande: Traditionelt tilberedes paella i en flad paellapande, der giver risene mulighed for at koge jævnt og samtidigt absorbere saft og smag fra ingredienserne.

2) Brug den rigtige ris: Brug en kort, rund og kornet ris, såsom arborio eller bomba ris, der har evnen til at absorbere bouillon og safran smag, samtidig med at risene holder deres form.

3) Brug kvalitetsingredienser: Brug friske ingredienser af høj kvalitet, herunder frisk kød, skaldyr og grøntsager, og brug bouillon, der er lavet af friske grøntsager og kød.

4) Safran: Brug rigeligt med safran, som giver retten sin karakteristiske gul-orange farve og en delikat smag.

5) Steg kød og skaldyr separat: Steg kød og skaldyr separat og sæt dem til side, indtil de skal tilsættes risene. Dette hjælper med at bevare smagen og gør det muligt at tilberede hver ingrediens i den rette tid. 

Lad risene hvile: Når paellaen er færdig, lad risene hvile i et par minutter, så de kan optage mere smag og blive mere bløde.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Paella

Spansk klassiker!

4 portioner 0 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 550 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 4 spsk. olivenolie
 • 4 fed hvidløg
 • 1 stk løg
 • 2 stk peberfrugt, røde
 • 2 stk tomater
 • 400 gram ris
 • 1 l hønse- eller kyllingeboullion
 • 1 tsk safran
 • 400 gram kyllingebryst
 • 300 gram rå rejer

Fremgangsmåde

 1. Opvarm olien i en stor paellapande og tilsæt hakket hvidløg og løg. Steg i 2-3 minutter, indtil løgene er bløde.
 2. Tilsæt peberfrugter og tomater i tern, og steg i yderligere 2-3 minutter.
 3. Tilsæt risene og steg i et minut, indtil de er belagt med olien.
 4. Tilsæt bouillon og safran, og bring retten i kog. Reducer derefter varmen til medium og lad det simre i ca. 15-20 minutter, indtil væsken er absorberet, og risene er tilberedte. Rør forsigtigt i retten i løbet af tilberedningstiden for at undgå, at risene klumper sig sammen.
 5. Mens risene koger, steges kyllingestykkerne i en separat pande, indtil de er brunede og gennemstegte. Sæt dem derefter til side.
 6. Tilsæt de rå, pillede rejer til panden med risene og kog med i 2-3 minutter, indtil de er lyserøde.
 7. Tilsæt de stegte kyllingestykker og rør forsigtigt i retten. Smag til med salt og peber efter smag.
 8. Denne opskrift er en grundopskrift på paella, og du kan tilpasse den med dine foretrukne ingredienser og smag, såsom grøntsager eller skaldyr, og justere mængden af ingredienserne efter antallet af personer, du skal lave mad til.
Del

Seneste nyt

Annonce