Mandekogebogen

Pakoras

Tøm køleskabet-opskrift til dine grøntsagsrester!

Pakoras er en klassisk grøntsagssnack, som har oprindelse i Indien, hvor man bruger en masse forskellige grøntsager, som vendes i en dej af kikærtemel og krydderier og derefter friteres.

En nem, sund og lækker snack - og en nem opskrift, som er med til at hjælpe dig med at gøre brug af 'tøm køleskabet'-konceptet.

Hvis du også tit har rester i grøntsagsskuffen, som du måske har svært ved at få bugt med? Så skal du prøve Pakoras.

Du kan bruge nærmest alle slags grøntsager - broccoli, kål, løg, selleri, rodfrugter, kartofler, peberfrugter og meget andet.

Jo flere grøntsager, jo mere smag - og så er der ingen gylden opskrift eller grundregel hvor, hvad der bør være med af grøntsager.

Kun fantasien sætter grænser!

Jeg plejer at lave et godt miks af løg og peberfrugt som base, men det er helt op til dig.

Herunder får du en nem og lækker opskrift på pakoras, som tager under 10 minutter at lave!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Pakoras

Sprødt grønt!

4 portioner 10 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 650 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 300 gram blandet grønt (kartofler, løg, broccoli, peberfrugt, aubergine, etc.)
  • 3 dl kikærtemel el. boghvedemel
  • 1½ tsk spidskommen, stødt
  • 1½ tsk koriander, stødt
  • 1½ tsk røget paprika
  • 1 tsk bagepulver, kan undlades
  • ½ tsk chili, tørret (kan undlades)
  • 2½ dl vand
  • 4 dl solsikkeolie, til stegning

Fremgangsmåde

  1. Start med at sætte olien til at varme op til 170 grader, så den er klar, når dine råvarer er klar. Skær dit grønt i små stave eller skiver og dyp dem tørre i et viskestykke.
  2. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål og hæld vandet i - spæd til lidt løbende, indtil du får en tyk glasur-agtig konsistens.
  3. Hæld dine grøntsager i blandingen og vend grundigt rundt.
  4. tag nu 'klatter' af grøntsagsblandingen op med en ske, hvor du får ca. 4-5 stykker dejsvøbt grønt op af gangen og friter dem i den varme olie. Så får du små sprøde pakker af grøntsager. Friter dem ca. 2-3 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Lad dem afdryppe på en tallerken med køkkenrulle og server dem rygende varmt til en god dip!
Del

Seneste nyt

Annonce