Mandekogebogen

Pandebagt kæmpe-kanelsnegl med marcipan

The mother of all kanelsnegle!

Du kender sikkert konceptet med en onsdags-snegl - det har vi taget til os, men gjort det en tand vildere. 

Ment på den måde, at vi har valgt at lade være med at lave en hel bradepande med store kanelsnegle, og i stedet valgt at lave én stor kanelsnegl - the mother of all kanelsnegle!

Selvfølgelig toppet med rigeligt remonce og marcipan.

Kanelsneglen lægges i en pande med det formål at sørge for, at alle det gode smør bliver i kagen. 

Se opskriften herunder:

ANNONCE

Pandebagt kæmpekanelsnegl

Det tæller stadigvæk kun som én!

6 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 45 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Ca. 850 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 10 gram gær
  • 2 spsk. brun farin
  • 100 ml sødmælk
  • 60 gram smør
  • 1 stk vaniljestang
  • 1½ tsk kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 1 stk æg
  • 250 gram hvedemel
  • 100 gram marcipan
  • 100 gram smør
  • 70 gram rørsukker
  • 1 spsk. kanel
  • 50 gram flormelis

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken en smule i en gryde og lad 70 g smør langsomt smelte ind i mælken.
  2. Fjern kornene fra vanillestangen og gnid det sammen med en teskefuld rørsukker som gode gamle Mette Blomsterberg har lært os.
  3. Hæld det i en skål for sig selv og tilsæt kardemomme, 1 tsk. kanel og brun farin. Bland de nævnte 'krydderierne' sammen.
  4. Når smørret er helt flydende, opløses gæret i væsken. Tilsæt krydderblandingen og rør grundigt rundt.
  5. Tilsæt herefter æggene og pisk dem godt ind i massen. Herefter tilsættes melet - tilsæt lidt ad gangen, indtil du opnår en fin konsistens. Ælt den et par minutter, indtil du har en dej, der ikke klistrer for meget.
  6. Lad det hæve i 45 minutter i en overdækket skål på bordet.
  7. Bland i mens rørsukker, 100 g smør og 1 spsk. kanel grundigt sammen til en ensformig remonce.
  8. Tænd ovnen på 175 grader.
  9. Rul nu dejen ud på et meldækket bord og lav så lang en pølse som muligt. Gerne med en maksimal tykkelse på 1-2 centimeter i diameter. Rul efterfølgende marcipanen ud i samme længde med flormelis - skulle den gå i stykker undervejs, så gør det ikke noget, at den bliver 'lappet' sammen. Smør den ene side af dejpølsen med remonce og pres forsigtigt marcipanrullen sammen med den.
  10. Rul nu forsigtigt de to pølser sammen - de skal rulles sammen sådan, at marcipanrullen er inderst. Når du har rullet det sammen til en stor kanelsnegl, tag forsigtigt to paletknive og løft sneglen over i en passende pande.
  11. Bag den først i ovnen ved 175 grader 15 minutter - herefter 10 minutter ved 200 grader.
  12. Lad den køle en smule af. Bland flormelis med lidt vand og pynt den inden servering.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt