Papayasalat
Frisk, sprød og velsmagende salat!
Papayasalat er en frisk og sprød salat lavet af umoden papayafrugt, der skæres i tynde strimler eller rives.
Den er en populær ret i mange asiatiske lande, især Thailand, hvor den kaldes "Som Tam" eller "Som Tum".
Papayafrugten, som salaten er baseret på, kommer oprindeligt fra Mellemamerika og Mexico, men den er blevet introduceret i mange andre dele af verden, herunder Asien og Afrika.
Frugten er mild og har en sød smag, når den er moden, men i papayasalat bruger man umoden papaya, der har en fastere konsistens og en mere neutralt smag.
For at lave papayasalat kombineres de umodne papayastrimler typisk med andre ingredienser som hakkede tomater, grønne bønner, chili, hvidløg, limejuice, fiskesauce og sukker.
Det hele blandes sammen i en morter eller skål og stødes eller blandes forsigtigt for at kombinere smagene.
Papayasalat serveres ofte som en forret eller som en del af et større måltid. Den har en kombination af sødme, syrlighed, krydret varme og friskhed, hvilket gør den til en populær ret for dem, der nyder smagen af ??asiatisk køkken.
Fang en nem opskrift på papayasalat herunder:
Papayasalat
Sprødt og lækkert!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ingredienser
- 1 stk umoden papaya
- 6 stk cherrytomater
- 2 håndfuld grønne bønner, kan undlades
- 1½ stk rød chili
- 2 fed hvidløg
- 1 stk lime, økologisk
- 2 tsk fishsauce
- 1 spsk. tørrede rejer (kan undlades, men findes i asiatiske supermarkeder)
- 3 spsk. ristede peanuts
Fremgangsmåde
- Skræl din papaya og skær den ud i tynde strimler a la julienne - har du god tid, så læg dem gerne i isvand i 8-10 minutter, så bliver de sprødere.
- Hak chili og riv hvidløg - mos det i en morter sammen med sukker og tilføj limesaft og fishsauce. Smid bønner i (er de rå, skal de lige blanceres i kogende vand i 5 minutter) sammen med skiver af cherrytomat - stød det let.
- Dræn dine strimler af grøn papaya grundigt og vend det sammen med resten - serveres med ristede peanuts på toppen!