Mandekogebogen

Patrick Hult vil have de unge til Bornholm: Helårsåbne Bar Râzapâz har medbragt det københavnske hipster-præg

Vinbaren vil give folk mulighed for socialt samvær hele året rundt.

Når det kommer til populære, sommervenlige turistområder i vores kære Danmark, så gælder det ofte også samme princip over hele linjen, at vinterhalvåret til tider kan være lidt af en spøgelsesby.

Sommerrestauranterne er lukket og pop-ups og events er pakket sammen til næste sæson. Mulighederne for at gå ud er minimeret.

Det vil Patrick Hult gøre noget ved.

Han er selv født og opvokset på Bornholm, hvor man også oplever de svingende muligheder for at komme ud og få en drink og en bid alt efter sæson.

Han er med-indehaver af vinbaren Râzapâz, som nåede at have åbent 3 uger tilbage omkring februar, inden Corona kom og smed bomben - der ramte de 10 procent af årsbudgettet på 8 dage, så der var heldigvis lys forude i Covid-stormen til en fremtid efter pandemien og restriktionerne.

Selv startede han sin karriere på daværende Restaurant Fytrøjet som opvasker og lærte hurtigt at løbe stærkt - herefter afrydder, bartender, et hurtigt visit i gymnasiet og derefter videre i programmet.

Han kunne ikke sidde stille.

Han tog til session som 17 årig for at få noget disciplin og bank - men der var ikke plads til nye deltagere i flere år, så han valgte i stedet blive tjenerelev på Noma.

Her fik han så de tæsk, han ledte efter.

ANNONCE
Vinkærlighed på Râzapâz. - Patrick Hult vil have de unge til Bornholm: Helårsåbne Bar Râzapâz har medbragt det københavnske hipster-præg Vinkærlighed på Râzapâz.

Herefter var han restaurantchef flere forskellige steder i København - blandt andet erfaring med en vinbar på Vesterbro, hvor de blev 32. bedste restaurant i Danmark ifølge White Guide.

Herefter blev byens støj og mylder lidt for meget og ham og konen trak teltpløkkerne op og væk fra byens larm og tog tilbage til Bornholm hvor de begge er vokset op.

Her åbnede de Bar Râzapâz. Han vil gerne have, at folk lever lidt mere ude i byen - i København eksempelvis er folk ude og spise hele året rundt og nyder nattelivet, aftenhyggen og cafébesøgene på alle tider af døgnet.

Den tilgang vil han gerne indføre i Rønne.

Og det første sted at starte? Det må være at åbne et sted, som rent faktisk har åbent om vinteren!

Selve tanken med stedet er at give unge et sted at komme ud og opleve det sociale miljø.

Han blev selv 30 til sommer og vil gerne have de unge til øen. Og for at det kan lykkes, så skal der skabes et miljø, hvor de kan trives.

“Ønsket er at have mere fokus på vinen frem for maden, men vi ved også godt, at man kan være lidt konservative på øen, så der skal også være lidt gastronomi indover.”

Det er et af de eneste sted på øen, hvor du i vinterperioden og ‘offseason’ kan smutte forbi fra tid til anden og stadigvæk nyde et godt glas vin - uden turisterne.

“Der er masser af cafétilbud, men vi kan tilbyde noget, der skiller sig lidt ud - vi har hverken Cola eller pommes frites. Vi laver vores lemonade selv og så eksperimenterer vi meget.”

Hos ham kan du få måske Bornholms bedste kop sorte kaffe - men er du på udkig efter en latte, så kan du godt dreje om igen.

ANNONCE
Eksperimenterende og hyppigt skiftende tavleretter. - Patrick Hult vil have de unge til Bornholm: Helårsåbne Bar Râzapâz har medbragt det københavnske hipster-præg Eksperimenterende og hyppigt skiftende tavleretter.

Han er kommet for at provokere lidt og måske ryste lidt op i konservatismen.

Det københavnske hipster-præg er for Patrick medbragt til øen og han ønsker ikke at komme til Rønne for at skubbe konkurrenterne væk, men i stedet skubbe lidt til grænserne.

På sigt skal der måske åbnes en ny restaurant i Rønne, som bliver en kød-dedikeret restuarant med øl - en diametral modsætning til Râzapâz med sit grøntsags- og vinfokus.

Generelt er missionen at udleve en nul madspildspolitik, dyrke det sociale samvær og åbne muligheder for eksperimenterende mad til cafépriser - der er plads til alle, hele året!

Læs mere om restauranten lige her:

Bar Râzapâz

ANNONCE
Del

Seneste nyt