Mandekogebogen

Pirogger med oksekød og søde kartofler

Små dampende pakker med krydret fyld!

Pirogger er en fantastisk spise. Du kan putte alle mulige forskellige ting i dem, og så egner de sig både til aftensmad, madpakker, roadtrips, festivaler og andre øjeblikke, hvor du vil have hurtig, men velsmagende mad.

Herunder finder du en opskrift, hvor man får en lækker balance mellem krydret kød og søde kartofler!

ANNONCE

Pirogger med sød kartoffel og oksekød

Perfekt til madpakken!

10 portioner 3 timer, 10 minutter
Forberedelse: 2 timer, 40 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 200 gram hvedemel
  • 50 gram grahamsmel
  • 150 ml mælk
  • 25 gram gær
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 stk æg
  • 2 stk sød kartoffel
  • 6 stk forårsløg
  • 1 stk rødløg
  • 400 gram hakket oksekød
  • 1½ tsk salt
  • 3 tsk spidskommen, stødt
  • 2 tsk koriander, stødt
  • 1 tsk cayennepeber
  • ½ stk citron, økologisk

Fremgangsmåde

  1. Skræl de søde kartofler og skær dem i kvarte. Kog dem næsten møre - ca. 10-12 minutter. Lad dem køle lidt af. Lav i mellemtiden dejen ved at opløse gæret i mælken. Tilsæt salt og olivenolie. Tilsæt herefter begge meltyper og vend dejen ud på et meldækket bord - ælt den godt sammen i nogle minutter. Lad dem efterfølgende hæve med et klæde over i 1-2 timer.
  2. Hak rødløget og svits det på en pande i noget olivenolie. Tilsæt oksekødet og brun det godt af. Tilsæt krydderierne og citronsaften. Snit forårsløgene og lad dem stege med. Smag til undervejs. Skær kartoflerne i mindre stykker og varm hele blandingen sammen i 5-10 minutter, indtil væden er fordampet. Lad det køle godt af.
  3. Vej dejen og divider tallet med ti. Fordel herefter dejen i ti lige store klumper. Rul hver enkelt klump ud til en flad cirkel, hvor du lægger fyldet på midten. Prøv dig lidt frem og vend så den ene side over fyldet, så det danner en fuldmåne. Klem kanterne sammen med en gaffel. Det er ikke jordens undergang, hvis dejen er for tynd og skaber huller - det kan sagtens fungere alligevel.
  4. Pisk et æg sammen og pensl piroggerne grundigt. Bag dem i en forvarmet ovn på 180 graders varmluft i 16 minutter, til de er gyldne. Servér gerne rygende varme!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt