Mandekogebogen

Pizza-Gorm eliminerer frysepizzaen med friske bagselv-pizzaer til Corona-hverdagen

Frisklavede Gorm-pizzaer til hjemmet.

Restaurantejere og restaurantgæster er efterhånden ved at være paniske efter en normal hverdag, men mens Corona stadigvæk har tænkt sig at blive til festen længere end inviteret til, så må man jo improvisere.

Og kok Gorm Wisweh har brugt nedlukningen til at redefinere frysepizza-konceptet med økologiske bag-selv-pizzaer af højeste kvalitet. 

Vi snakker altså ikke pizza fra frost -

De er stadig i testfasen nu og derfor i et begrænset antal - men de blev kørt via Gorms egen hjemmeside siden d. 3. marts og fra Føtex Food-butikker d. 12. marts. 

Nedlukningsfrustrationerne er nået et højdepunkt da Gorm og co. modtager mange henvendelser fra pizzaglade danskere, som savner Gorm’s pizzaer og som ikke kan besøge restauranterne eller bor udenfor take away-rækkevidde.

Og med lidt iværksætterånd og kreativitet er resultatet en ny serie frisklavede pizzaer, som er udviklet specielt, så de kan blive færdigbagt til perfektion i en ganske almindelig husholdningsovn. 

Gorm’s har brugt det seneste halve år på at eksperimentere med meltyper, blandingsforhold og hævning for at finde frem til en formel, der sikrer, at enhver kan få rygende varm pizza i eget hjem, uden selv at skulle gøre sig umage.

Den nye opskrift giver en mere fyldig bund end Gorm’s-restauranternes kendte signaturbund; den ultratynde romerske bund, som kræver, at pizzaerne bages ved langt højere varmegrader i professionelle specialovne.

De nye pizzaer er en nem løsning for pizzaelskeren, fordi Gorm’s har gjort alt det ”hårde arbejde” på forhånd; alle pizzaerne fremstilles i hånden, og der er tale om en begrænset produktion.

Gorms bag-selv-pizzaer:

- Bunden består af en 48 timers koldhævet surdej tilført slowcooked tomatsauce. Den forbages, nedkøles og toppes med håndplukkede råvarer fra små lokale fødevareproducenter, som fx mozzarellaen på dansk jerseymælk fra La Treccia i Rødovre og den specialudviklede salami af sortbroget dansk landrace-gris fra Troldgaarden ved Odder. Pizzaerne pakkes i Gorm’s egne æsker, så de er klar til at blive taget med hjem og varmet op på få minutter. Alle råvarer er desuden 100% økologiske.

Det glæder Gorm Wiswehs iværksætterhjerte, at han nu kan kalde en del af sine hjemsendte medarbejdere tilbage i køkkenet, nu hvor Gorm’s får travlt med at lave pizzaer flere gange om ugen.

I første omgang håndlaves ca. 1.000 pizzaer ugentligt, og der bliver kælet og kræset for hver eneste pizza.

Det er ifølge Gorm nemlig det tætteste, man kommer på at have sit eget pizzeria derhjemme. Han supplerer:

”Vi savner vores gæster, og vi mærker tydeligt, at de også savner os. Med vores nye pizzaer føler jeg faktisk, at vi kommer tættere på gæsterne igen, og at vi kan skabe en god spiseoplevelse for dem derhjemme. Vi vil gerne vise, at nem mad kan forenes med tårnhøj standard. Det er en svær udfordring at få en pizzas konsistens, tekstur og smag til at holde hele vejen hjem, så at sige – men det gør det her. Det svarer lidt til at have sin egen personlige Gorm’s-pizzaiolo derhjemme, som har købt ind, forberedt og gjort alt klar til en hyggelig aften i familiens skød.”

Gorm Wisweh fortsætter:

”Vores vision har været at bryde de gængse standarder for bag-selv-pizzaen. Her kommer vi på banen med et produkt der både er nemt, 100% økologisk og i en kompromisløs råvare-kvalitet. Danskernes øgede fokus på kvalitet gør, at der helt sikkert er et marked for et højere niveau af bag-selv-pizza. Denne type pizza løser et andet behov i markedet, som vi ikke har tilbudt en løsning på før nu. Gennem tiden har vi fået masser af henvendelser fra folk der ønsker flere pizzaer på én gang, fx til fredagsbarer, natmad til bryllupper, arbejdsweekend med vennerne i haven, fødselsdagsfester etc. Fremover kan man købe vores pizzaer, tage dem med hjem, sætte dem på køl, og hive dem frem, lige når man skal bruge dem, hvorefter der er serveret på få minutter. Lige præcis dér føler jeg, at vi løser en opgave, som vi ikke tidligere kunne løse.”

ANNONCE
Take Me Home By Gorm's

Pizzaerne fås i følgende varianter:

MARK&RITA PIZZA – pris: 110 kr.

VEGGIE PIZZA – pris: 120 kr.

SALAMI PIZZA – pris 120 kr.

Tjek take-away-mulighederne ud her

Del

Seneste nyt